En suport als treballadors de General Cable de Manlleu i Montcada

Des de Sindicalistes d’Esquerra, Esquerra Revolucionària i el Sindicat d’Estudiants volem transmetre tot el nostre suport als treballadors de General Cable (ara Prysmian) de les plantes de Manlleu i Montcada, que han iniciat una lluita exemplar en defensa dels 487 llocs de treball d’ambdues plantes. L’ERO que vol aplicar una empresa que va tenir beneficis el 2018 posa en risc a més milers de llocs de treball indirectes, i suposa l’eliminació del teixit industrial de Manlleu (és l’empresa més gran del municipi) amb una gran afectació a més a tota la comarca i és un pas més en la destrucció de llocs de treball del sector industrial a Montcada després de l’ERO de TE Connectivity.

La resposta dels treballadors ha estat immediata i amb fermesa, organitzant-se i mobilitzant-se per lluitar contra l’atac de la multinacional. La mobilització del passat dissabte a Manlleu demostra l’enorme força dels treballadors i la gran simpatia que genera la seva lluita entre el conjunt de la població. Hi ha força per vèncer i evitar el tancament de les plantes!

L’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido (ERC), tot i que ha fet declaracions de “suport” als treballadors, en la pràctica ha assumit el tancament de la planta i l’acomiadament d’aquests, plantejant que és una zona atractiva per a la inversió i que vindran noves empreses que donaran feina. Però aquest argument és fals, com ja hem vist en tots els casos on s’ha utilitzat, on el tancament de les plantes va suposar la destrucció permanent de milers de llocs de treball.

El cas de General Cable no és ni molt menys aïllat, com hem vist amb l’augment del 80% d’EROs a Catalunya en el que portem d’any en comparació amb tot l’any passat. Per això és fonamental establir un pla de lluita que inclogui als treballadors de les fàbriques d’Abrera, Vilanova i la Geltrú i Santa Perpètua de la Mogoda, i també a les empreses subcontractades els llocs de treball de les quals depèn d l’activitat de les plantes. Els sindicats i organitzacions de l’esquerra- com la Federació d’Indústria de CCOO i En Comú Podem (que té l’alcaldia de l’Ajuntament de Montcada)- han de fer tot el possible per enfortir i estendre la mobilització fent una crida a la lluita i a la unitat d’acció, organitzant, per exemple, una gran manifestació en defensa dels llocs de treball i que agrupi a totes les empreses en lluita, tot apel·lant a la màxima solidaritat de la població.

Per fer avançar la lluita, el pla de mobilitzacions ha de contemplar la convocatòria de vagues simultànies tant en les plantes de General Cable afectades com en les plantes que- de moment- no ho estan, i també amb altres empreses del sector industrial que estan sent afectades per EROs.

Els treballadors tenim força per deixar clar al Govern que no ens valen declaracions pomposes i simbòliques, i exigir-li que nacionalitzi immediatament les empreses sota amenaça de tancament, assegurant tots els llocs de treball i unes condicions laborals dignes. En el cas de General Cable, les dues plantes donen servei a totes les companyies elèctriques de l’Estat, per la qual cosa el manteniment de la producció de les plantes és totalment necessari i la seva nacionalització podria assegurar un millor servei i unes bones condicions laborals.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01