Prou de caça de bruixes!

El passat 18 de setembre el Secretariat Permanent (SP) de CGT de Catalunya decidia expulsar burocràticament del sindicat als companys Arturo Fernández Ferro i Manuel Vidal Pineda. Hem de parar aquest abús. Signa i envia aquesta resolució a la direcció de la CGT a Catalunya i Confederal:

PUNXA AQUÍ I ENVIA LA TEVA RESOLUCIÓ DE PROTESTA

Defensem el sindicalisme democràtic, combatiu i assembleari: No a les expulsions de la CGT de Manuel Vidal i Arturo Fernández!

Prou de caça de bruixes!

Per una CGT democràtica, de classe, combativa i assembleària!

El passat 18 de setembre el Secretariat Permanent (SP) de CGT de Catalunya decidia expulsar burocràticament del sindicat als companys Arturo Fernández Ferro i Manuel Vidal Pineda. Mostrant el més absolut menyspreu per la carta signada per desenes d'afiliats de la CGT de tota Catalunya exigint la paralització immediata d'aquestes expulsions i que es posés fi a la caça de bruixes contra aquests companys, la direcció de la CGT de Catalunya ha consumat un autèntic abús antidemocràtic.

L'expulsió de Manu i Arturo ha provocat sorpresa, rebuig i indignació no només entre la gran majoria d'afiliats i delegats del sindicat, sinó també en el conjunt del moviment obrer de Tarragona. Tots dos són reconeguts dins de la CGT i del moviment obrer per posar en pràctica un sindicalisme combatiu, assembleari i democràtic des de fa anys.

En tots els debats interns i assemblees de la CGT de Tarragona, Arturo i Manu han defensat la democràcia interna, la transparència en la gestió, i el control de la base sobre els dirigents, principis bàsics del sindicalisme de classe. En nombroses ocasions han exigit que s'informi de manera clara i transparent de tots els aspectes de la vida del sindicat (finances, acció sindical, etc.), i que qualsevol irregularitat, desviació o diferència es resolgui mitjançant la participació democràtica del conjunt dels afiliats.

La postura d'aquests companys ha estat molt clara: total oposició a que puguin reproduir-se dins de la CGT els mètodes burocràtics que, per desgràcia, s'han convertit en un càncer en altres organitzacions polítiques i sindicals, com l'ocultació d'informació, la no rendició de comptes o la utilització de mètodes que freguen la corrupció per a benefici personal. Unes pràctiques que, com ja hem vist a CCOO i UGT, acaben portant a una dinàmica de corrupció desfrenada i sense embuts tal com va passar amb el famós cas de les targetes black.

Les expulsions de Manu i Arturo s'han decidit de manera injusta i antidemocràtica, i sense que hagi existit cap garantia de defensa: en una assemblea convocada a petició d'un sol afiliat (quan els estatuts n’exigeixen un terç), sense passar per cap Comissió de garanties, menyspreant als més de 40 afiliats que en poc més de 3 dies vam signar en contra i en una "assemblea" -farsa on hi va haver només 35 vots favorables. Amb prou feines hi havia un 5% d'afiliats de la Federació d'Activitats Diverses i menys d'un 2% de la militància CGT de la província de Tarragona! Aquesta forma d'actuar estableix un greu precedent, podent trobar-se demà en la mateixa situació qualsevol afiliat o delegat que manifesti crítiques o discrepàncies amb la direcció del sindicat.

Aquesta arbitrarietat burocràtica es veu agreujada pel fet que la secció sindical de CGT de Comsa Service mai va ser consultada sobre l'expulsió de Manu Vidal. Després que la secció sindical en ple s'hagi pronunciat en contra de l'expulsió, la direcció de la CGT de Catalunya ha menyspreat aquest pronunciament de la base. A la pràctica, el SP de CGT de Catalunya està fent el mateix que la patronal, quan va intentar escapçar i destruir la secció sindical de Comsa Service (aleshores EMTE) acomiadant en Manu, un acomiadament que, com ara farem amb aquest intent d'expulsió, vàrem fer recular amb la lluita. També estan fent el mateix que al seu dia va fer la burocràcia sindical de CCOO del metall de Tarragona, que va expulsar Manu per defensar un sindicalisme que no cedís al xantatge dels empresaris.

Un fet especialment escandalós és que, entre les 35 persones que han decidit l'expulsió de Manu i Arturo, hi ha molts dels dirigents l’actuació dels quals van criticar aquests companys i que es van veure obligats a dimitir del SP de Tarragona el 2016 a causa de les irregularitats detectades en les finances del sindicat. Per si fos poc, l'afiliat que ha sol•licitat l'expulsió està sota investigació per un "expedient d'assetjament" en què Manu, Arturo i altres companys del sindicat han estat cridats a declarar pels instructors del procediment nomenats per la CGT per investigar els fets. Aquest expedient es va obrir després que la companya Meritxell Fernández, advocada de la CGT Tarragona, -aportant les proves corresponents i seguint les vies orgàniques del sindicat- demanés la intervenció del sindicat a causa del tracte vexatori que li propinava aquest afiliat, membre també dels serveis jurídics del sindicat. El SP triat en aquell moment per l'Assemblea de Tarragona de CGT, va considerar que hi havia motius per iniciar un "expedient d'assetjament" (anomenat així per la pròpia organització). Ara, després de mesos sense que l'esmentat "expedient d'assetjament" hagi estat resolt per cap òrgan responsable, el SP de Catalunya, màxim òrgan de direcció de la CGT de Catalunya, es presta a la maniobra espúria d'aquest afiliat, que pretén eludir la seva responsabilitat i la investigació, promovent l'expulsió de dos dels testimonis en el procediment. I no només això: el SP de Catalunya distribueix una carta en què aquest individu llança tota mena de calúmnies contra la mateixa víctima, Meritxell, i contra els companys Arturo i Manu, mentre oculta als afiliats les proves i denúncies presentades i les crítiques i propostes concretes que els companys han defensat en les reunions del sindicat. Tots els que lluitem per un sindicalisme de lluita, democràtic i transparent hem de mobilitzar-nos contra aquest abús burocràtic. La voluntat d'un petit grup de dirigents no pot prevaler sobre la de la majoria de treballadors i afiliats.

Delegats i afiliats de CGT de diferents empreses de Tarragona ens hem posat en marxa per frenar aquest atac i cridem al conjunt de la militància de CGT de Tarragona, de Catalunya i de la Confederació estatal, així com a tots els treballadors i militants de l'esquerra, a construir, preservar i enfortir la CGT com a sindicat de lluita, assembleari i democràtic, mobilitzant-nos contra aquestes expulsions, exigint al SP de Catalunya i al SP Confederal la readmissió immediata de Manu Vidal i Arturo Fernández i fent difusió d’aquesta campanya entre el conjunt de la classe obrera.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01