Desgraciadament, avui s'ha confirmat el que el moviment veïnal duu dient tant temps: la subestació elèctrica de Patraix és un perill! Què tenen ara que dir els quals ens acusaven d’alarmistes? I encara tenim sort que no hi ha hagut danys personals. Això ha estat un avís, si no es trasllada la subestació qualsevol desgràcia major pot ocórrer…

El delegat d'Iberdrola té el desvergonyiment d'encobrir la responsabilitat de la seva empresa (i la seva pròpia com estómac agraït), insinuant la possibilitat d'un sabotatge. Bola a la que s'han agarrat mitjans groguencs com Tele 5. Pretenen culpar-nos damunt del perill dels seus negocis? Sortirà Acebes de nou a contar-nos la veritat? Exigim l'única mesura que garanteix la nostra integritat: l’eixida immediata de la subestació, de Patraix i de qualsevol entorn habitat!

És indignant com ens tracten. Juguen amb el nostre benestar, la nostra salut i les nostres pròpies vides. Els quals manen estan molt preocupats per la cotització en Borsa de la immobiliària valenciana Astroc, pels desitjos d’Ecclestone, el patró de la Fórmula 1, i per les grans empreses que es lucren a costa de l'Estat amb les barquetes de la Copa de l'Amèrica; però aquests mateixos menyspreen les condicions de vida, la salut, l'existència, de milions de valencians, que només tenim la nostra força de treball per a vendre-la dia a dia. En la tierra de las flores, la luz y el amor, la nostra joventut s'amuntega en barracots (mentre l'ensenyament privat serà subvencionada fins i tot per donar Batxillerat); els treballadors són esperonats a treballar més i més hores, amb cada vegada menys seguretat laboral i estabilitat; la sanitat pública clama més mitjos i personal (mentre, de nou, els centres concertats fan el seu agost); la seguretat del transport públic ja es va demostrar tràgicament el 3-J; i en els nostres barris les condicions es degraden, la nostra salut no importa…

Cal tirar als responsables d'aquesta degradació de la Generalitat i ajuntaments! Ni un vot al PP! Però tampoc podem confiar en promeses electorals, la lluita ha de seguir fins al trasllat definitiu de la subestació. I, alhora, cada vegada és més urgent una mobilització general per uns serveis públics dignes, per una educació i sanitat públiques de qualitat, contra l'especulació urbanística, contra la supeditació de la nostra salut als interessos d'uns quants.

El problema de fons és un sistema, el capitalista, que defensant implacablement els beneficis d'uns pocs s'enfronta a les necessitats de la gran majoria. Lluitem per una nova societat, acabem amb el capitalisme.

PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01