El Govern PSOE-UP i la Generalitat han d'impedir que aquesta empresa, amb la qual mantenen contractes, faci xantatge als treballadors

Els membres del Comitè d'Empresa de Comsa Service Tarragona per IAC-FTC denunciem l'intent vergonyós d’aquesta empresa, que va obtenir beneficis rècord en 2019, d'aprofitar-se de la catàstrofe humanitària i social que està suposant la pandèmia del coronavirus COVID-19 per a llançar una reconversió salvatge contra els treballadors, dur a terme una reducció massiva d'ocupació i acabar amb els drets i conquestes que els hem arrencat amb la lluita durant anys.

Comsa Service té més de 2.000 treballadors a nivell estatal, al voltant de 500 a Catalunya i 80 a Tarragona. A més, posseeix diferents empreses externalitzades dependents que ha anat formant per a dividir als treballadors, dificultar la nostra mobilització unitària i precaritzar les nostres condicions laborals.

Comsa rep diners de diferents organismes i institucions públiques a través dels contractes de manteniment, reparacions i neteja que manté. En el cas de Tarragona, el port (dependent de l'Autoritat Portuària i el Govern central), la presó i diferents dependències i edificis públics de la Generalitat, així com d'empreses privades com Port Aventura.

Abans que esclatés la pandèmia, des del Comitè ja ens vam veure obligats a denunciar que aquesta empresa que obté beneficis milionaris de les arques públiques estava acomiadant de manera arbitrària a treballadors, modificant contractes amb l'objectiu de facilitar i abaratir l'acomiadament, negant als treballadors de major edat amb malalties ocupacionals una jubilació digna i retallant personal i material, empitjorant la qualitat del servei i les nostres condicions laborals.

Des de que va començar la pandèmia l'empresa s'ha negat a reunir-se amb nosaltres i s'han negat a donar-nos màscares i allà on sí les han lliurat, com als que realitzen el seu servei per a la presó Mas d'Enric, els alts funcionaris de la presó han obligat companys a treure-se-les “perquè donaven mala imatge”, també ens han negat el dret a cuidar de familiars dependents i nens, no han volgut ni discutir amb els representants dels treballadors el pla d'organització del treball que vam proposar des del Comitè de Tarragona per a protegir la salut de les persones, reduint el nombre de treballadors per torn, repartint el treball existent entre els treballadors sense cap reducció de plantilla ni salari, exigint la suspensió de totes les tasques no imprescindibles i garantint transport en cotxes de la companyia amb les mesures de desinfecció necessàries des dels domicilis per a realitzar reparacions i tasques imprescindibles.

Ara, aquests paràsits explotadors, encara que mantenen els contractes públics i continuen rebent centenars de milers d'euros de la Generalitat i el Govern central, s'aprofiten de la situació tràgica que vivim, per a dur a terme una reducció d'ocupació i retallades en els nostres drets, salaris i condicions laborals que intenten aplicar des de fa temps.

LA REPRESENTACIÓ DELS TREBALLADORS/ES A COMSA SERVICE DE TARRAGONA NO APLANARÀ EL CAMÍ A LA PATRONAL I FA UNA CRIDA A LA RESTA DE COMITÈS I DELEGATS SINDICALS A FER EL MATEIX. Si avui acceptem que ens apliquin un ERTO, després com podrem obligar-los a garantir la tornada de totes i tots i la recuperació de salaris, drets, etc, si ens han dividit?

Cal celebrar immediatament reunions amb els treballadors per via telemàtica o presencial respectant les mesures de seguretat per a combatre totes les mentides de l'empresa, rebutjar l’ERTO i explicar que, clar que sí que hi ha alternativa, clar que sí que es pot mantenir el 100% de l'ocupació, els salaris i les conquestes que hem aconseguit.

Com dèiem al principi, l'empresa va acabar 2019 amb enormes beneficis. Molts clients i institucions públiques continuen pagant a l’empresa i a més rebran ajudes de l'Estat i possiblement també de la Generalitat. Tenen diners per a mantenir el 100% de la plantilla no 15 dies sinó diversos mesos.

Per tot això, també exigim al Govern central, la Generalitat i totes les altres administracions que tenen contractes amb Comsa Service que no permetin aquesta reconversió encoberta i obliguin a Comsa Service a mantenir el 100% de plantilla, els salaris i els drets íntegres dels treballadors. En cas contrari estaran actuant com a còmplices del xantatge d'aquests paràsits contra els treballadors.

També fem una crida a tots els treballadors i treballadores i els seus representants a mantenir-se ferms en la defensa dels nostres drets i la unitat de la classe obrera, no acceptar que el pes d'aquesta crisi es carregui sobre l'esquena dels treballadors i rebutjar tots els intents (EROs, ERTOs, tancaments d'empresa, acomiadaments, etc.) de dividir-nos i utilitzar la gravíssima crisi que patim per a robar-nos els llocs de treball, salaris i drets.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01