Defensar els drets dels presos bascos no és delicte!

El sumari 11/13 jutjarà a 47 persones que s'enfronten en total a peticions de 601 anys de presó i es calculen 350.000 euros de despeses. Se'ls acusa de participació en organització terrorista, finançament i enaltiment del terrorisme. La gran majoria dels imputats són membres de Herrira. També es troben processats tretze advocats dels presos, membres de Jaiki Hadi (organització formada per metges, psicòlegs, psiquiatres ... per oferir assistència sanitària als presos) i de l'associació de familiars Etxerat, així com nou persones que van exercir de mediadors del EPPK (el col·lectiu dels presos bascos).

La tesi de "tot és ETA" segueix sent a dia d'avui l'arma llancívola preferida d'aquest aparell de l’Estat provinent de la dictadura. Després del cessament, el desarmament i la dissolució d'ETA, lluny d'abandonar-la, han portat aquesta tesi a una dimensió superior per a justificar la repressió contra la mobilització del jovent i la classe obrera, exportant-la fins i tot fora d'Euskal Herria. Ho han fet servir contra l'aixecament del poble català i els CDR, contra tuiters, cantants de rap, contra sindicalistes... A Euskal Herria el muntatge policial i judicial contra els joves d'Altsasu i ara aquest macro judici contra Herrira donen bona mostra d'això. Els presos bascos han estat el col•lectiu a través del qual s'ha volgut imposar el càstig i la venjança: s'han mantingut intactes la dispersió i les pràctiques carceràries que vulneren drets humans bàsics reconeguts per l’ONU.

La indignació davant l'actuació policial d'un aparell estatal heretat del franquisme s'ha expressat a Euskal Herria en mobilitzacions massives en defensa dels drets dels presos bascos. Les manifestacions, que han comptat amb la participació de centenars de milers de persones, així com els actes de solidaritat, han estat permanentment i continuen estant a dia d'avui sota l'assetjament, l'atac i la il·legalització, per part de l'aparell d'Estat recolzat per els partits de la dreta i les associacions de víctimes. Aquest moviment massiu que ha exigit rotundament la fi de les polítiques de repressió i de criminalització contra els presos i l'esquerra a Euskal Herria és al qual pretén atacar aquest macro judici.

Des d’Ezker Iraultzailea - Esquerra Revolucionària traslladem tot el nostre suport i solidaritat als 47 imputats en aquest sumari. Exigim la immediata suspensió d'aquest macro judici, l'absolució de tots els càrrecs i multes. Així mateix, exigim el final de la dispersió dels presos bascos, i la immediata llibertat de tots els presos polítics, la fi de la criminalització judicial sota el pretext de la ja dissolta ETA i la derogació de la Llei Mordassa. Fem una crida a participar en totes les mobilitzacions contra aquest judici i contra la repressió al jovent i la classe obrera que lluita.

ENTREVISTA AMB ELS MEMBRES D’HERRIRA IMPUTATS


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01