Entrevista a un dels joves agredits 

 

Què va passar la nit de divendres?

 

 La nit del divendres 16 de febrer, a les 0.30 h, quatre companys de Joves d’Esquerra Verda, d’entre 17 i 19 anys, i un company de Joves Comunistes, de 24, vam ser víctimes d’un atac premeditat d’un nombrós grup de neonazis. A la Rambla d’Egara, un grup de neonazis, que no anaven amb l’habitual estètica skinhead, em van identificar amb nom i cognoms i em van amenaçar amb un « a éste hay que matarlo ». Van començar a seguir-nos i ens anaven acorralant. Ens vam adonar que a cada cantonada hi havia un grupet. Jo personalment vaig comptar a nou, però segurament eren més de quinze. Ens van tirar totxanes, ampolles, duien matxets. A mi em perseguia un amb unes cadenes. Ens vam posar a córrer. Un company es va poder refugiar al local d’Iniciativa, on va tenir un atac d’ansietat. El company de JC és el que està més greu. El van agafar dels braços i la van emprendre a puntades de peu amb ell contra la paret.  Està ingressat amb dues costelles trencades, la cara desfigurada, l’envà nasal trencat, contusions al crani, dificultats per parlar i pèrdua de visió en un ull. Els altres tenim contusions, hematomes i contractures. No és el primer cop que rebem amenaces. En una ocasió anterior ens van amenaçar amb que ens ficarien una bala entre cella i cella. Són gent molt organitzada, amb una mitjana d’edat de 30 a 35 anys. Esperem poder-los identificar perquè les seves agressions no quedin impunes. 

 

Hi ha hagut més casos d’atacs feixistes a la comarca… 

 

Sí, contínuament… a Viladecavalls, a Castellar, a Sabadell. També a Terrassa, al 2003, durant la campanya de les eleccions municipals, van rebentar la caseta d’Iniciativa, van fer pintades… En aquella ocasió van deixar la seva firma en forma d’enganxines del MSR. 

 

Creus que l’actitud i la política del PP estan donant ales a aquests grups? 

 

Des de Joves d’Esquerra Verda condemnem l’ambient de crispació que està generant la dreta, que afavoreix a aquests grups que no accpeten les més elementals regles democràtiques i que només coneixen la violència i el terror per a imposar-se. 

 

Des de www.militant.cat considerem que és molt important el pas que heu donat de denunciar públicament l’atac i la convocatòria d’una concentració per a aquest dissabte. Només amb la mobilització massiva dels joves i els treballadors podem aïllar a aquests elements i aconseguir la seva desarticulació definitiva. 

 

Sí, és molt important la mobilització de totes les forces d’esquerres de la comarca. Els feixistes han de saber que han traspassat una línia que no haurien d’haver passat. El dissabte els ho demostrarem amb una gran concentració a la plaça de l’Ajuntament. 

 

CONCENTRACIO CONTRA L’AGRESSIÓ FEIXISTA A TERRASSA

DISSABTE 24 DE FEBRER – 18.00 H. – PLAÇA DE L’AJUNTAMENT 

Per enviar comunicats de solidaritat: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 


Nova data del sorteig: 21 de novembre

se-rifa.png

 

Degut a la crisi del coronavirus aplacem el sorteig de la nostra rifa al dissabte 21 de novembre.

Escriu-nos i compra la teva papereta per a donar suport a la nostra lluita!

PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01