Actualitat
Parlen els cambrers en lluita de l’Aeroport de Barcelona PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dimarts, 13 de juny de 2017 23:09

"AENA vol convertir-nos en esclaus" "Ens prohibeixen fins manifestar-nos lliurement dins de l'aeroport però estem responent"

 camareros-aeropuerto-barcelona

Els treballadors de Lot 22, la concessionària majoritària de serveis d'hostaleria de l'Aeroport del Prat (Barcelona) porten diversos mesos en lluita contra l'intent d'AENA i el Ministeri de Foment de precaritzar les seves condicions d'ocupació. AENA pretén treure noves concessions que significarien fragmentar les empreses concessionàries, reduint la seva mida (encara que en la pràctica una mateixa empresa podria estar darrere de diverses d'aquestes concessions). De sortir-se amb la seva, això podria significar que en pocs mesos les empreses declaressin un ERO i poguessin escometre reduccions de plantilla i atacs als drets conquerits després d'anys de lluita per aquest col·lectiu de treballadors. De moment, la mobilització ha aconseguit que surtin dues resolucions judicials paralitzant sengles concessions anunciades per AENA. Però les espases segueixen en alt. Entrevistem Jordi i Jero, membres del Comitè d'Empresa

 

Llegiu-ne més...
 
Es funda el sindicat de llogaters a Barcelona PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Emili Grau   
dimarts, 23 de maig de 2017 18:00

sind llogPel dret a un sostre digne, fóra abusos!

El darrer 9 de maig Barcelona, persones llogateres víctimes d’abusos per part dels propietaris, amb el suport d’organitzacions socials, han creat el Sindicat de Llogaters. Aquesta associació, que encara està en fase de desenvolupament i cerca de finançament a través del micromecenatge (“crowdfunding”), defensarà aquest col·lectiu contra els abusos dels grans propietaris i entitats bancàries, especialment pel que respecta als preus, cada vegada més elevats.

 

Darrera actualització de dimarts, 23 de maig de 2017 18:57
Llegiu-ne més...
 
La veritable cara del PNB: un partit de dretes, al servei dels rics i contaminat per la corrupció PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Ezker Iraultzailea   
dilluns, 15 de maig de 2017 00:11

Urkullu-y-RajoyL'acord assolit pel PNB per sostenir al govern del Partit Popular, acorralat per l'explosió de corrupció que inunda les seves files amb més de 800 imputats, ha rebut els elogis de la patronal basca i espanyola, de la dreta i del partit socialista basc amb el que governa la comunitat autònoma. Gràcies al PNB el PP podrà tirar endavant una legislatura tremendament complicada per la seva debilitat al parlament i un gran descrèdit a causa dels casos de corrupció que han marcat la seva història. Però el joc no acaba pas aquí. També gràcies al PNB, la gestora colpista del PSOE podrà presentar-se com a oposició i lliurar-se així d'aparèixer de nou com un salvavides per PP en plena campanya d'eleccions a la secretaria general.

 

Llegiu-ne més...
 
Rita Barberá, el referent de tota una estructura mafiosa PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Ulises Benito   
dimecres, 28 de setembre de 2016 23:55

Les revelacions judicials d’aquesta setmana han impactat en tot el Partit Popular i especialment el valencià, presentant-lo com a un entramat absolutament corromput, on diferents estructures —que en determinats moments xocaven entre sí— es lucraven dels ingressos públics, així com de les generoses comissions de les empreses interessades en contractes públics. Poc abans de l’apertura del sumari del cas Taula, es coneixia la intenció del Tribunal Suprem d’imputar l’exalcaldessa valenciana Rita Barberá per blanqueig de capitals.

 

Llegiu-ne més...
 
El nou govern del PP a Balears planteja retallades a la sanitat a l'estil de CIU a Catalunya PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Anabel Jiménez - Mallorca   
dimecres, 14 de setembre de 2011 23:13

A finals de juliol el nou executiu del govern balear format pel PP ha anunciat una sèrie de possibles mesures per pal·liar la despesa que afecta a l'àmbit sanitari.

A les seves declaracions, el PP ha anat dibuixant un panorama econòmic de fallida, herència de l'antic govern a causa de la mala gestió dels recursos públics.

Darrera actualització de dijous, 28 de juny de 2012 15:50
Llegiu-ne més...
 
Fora Rajoy i el seu govern de les retallades i la corrupció! ¡Per guanyar la moció de censura, preparar la vaga general als carrers! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dimarts, 16 de maig de 2017 19:50

mani-20m17

Esquerra Revolucionària (IR) crida a participar activament en la concentració convocada per Units-Podem aquest dissabte 20 de maig a la Puerta del Sol per donar suport a la moció de censura contra Rajoy i el seu Govern.

 

Llegiu-ne més...
 
Creació d'Un País en Comú PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Miguel Campos   
diumenge, 23 d'abril de 2017 21:47

vag3Cal lluitar per l'autodeterminació i el socialisme, no gestionar el capitalisme!

El 8 d'abril es fundava al Poliesportiu Vall d'Hebron de Barcelona "Un país en comú", partit català d'esquerres resultat de la fusió d'En Comú (formació liderada per Ada Colau, alcaldessa de Barcelona) Esquerra Unida i Alternativa (EUiA ) i Iniciativa per Catalunya (IPC).

L'organització de Podem a Catalunya, Podem, s'ha dividit respecte al nou partit. La minoria errejonista s'ha integrat, mentre el sector majoritari ha decidit mantenir-se al marge, almenys de moment. La direcció estatal de Podem ha marcat distàncies davant aquesta negativa. Pau Echenique va assistir al Congrés fundacional i Pablo Iglesias va fer una intervenció per vídeo.

Llegiu-ne més...
 
Desarmament definitiu d'ETA PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Ezker Iraultzailea   
dimecres, 12 d'abril de 2017 18:16

Desarme-de-ETAPel dret d'autodeterminació. Per una Euskal Herria Socialista!

 La lluita de masses és el camí per aconseguir-ho!

El 8 d'abril, gairebé cinc anys després de diversos intents de desarmament infructuosos boicotejats per l'acció policial, ETA s'ha desarmat completa i definitivament. L'esdeveniment, que marca el final de 50 anys d'activitat armada, va tenir l'arrop de milers de persones a Baiona que van exigir al govern del PP l'acostament dels presos d'ETA a les presons d'Euskal Herria, l'alliberament dels quals estan greument malalts i la necessària desmilitarització d’Hego Euskal Herria, el territori europeu amb més presència de forces policials.

Darrera actualització de dimecres, 12 d'abril de 2017 18:24
Llegiu-ne més...
 
Després de la victòria contra les revàlides tornem als carrers a tot l’Estat! 9 de Març Vaga General de tota la Comunitat Educativa! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Sindicat d'Estudiants   
dimecres, 1 de febrer de 2017 14:59

9 març

•    Derogació de la LOMCE, la LEC i el 3+2!

•    Devolució dels 7.000 milions d’euros robats a la pública!

•    Per la gratuïtat de l’ensenyament públic, més recursos, més beques, més professors!

•    Cap pacte educatiu amb el PP, la patronal de la privada i l’Església!

•    No a les retallades de Convergència!

Les mobilitzacions convocades pel Sindicat d’Estudiants el passat 26 d’Octubre i 24 de Novembre van ser un èxit rotund. Milions de joves vam buidar els instituts a tots els territoris i centenars de milers vam abarrotar els carrers. Va ser aquesta gran demostració de força la que va obligar al govern del PP a retirar les revàlides franquistes. Una victòria històrica! Amb ella hem demostrat que sí es pot vèncer! No ens conformem únicament amb això, volem que totes les nostres demandes es duguin a la pràctica, sabem com aconseguir-ho! Tornarem a prendre els carrers amb més força que mai fins tornar a vèncer al PP, i derrotar els seus plans d’imposar-nos una educació pública degradada i mancada dels recursos humans i materials més bàsics.

El PP vol un “pacte educatiu”... però amb l’Església i la Patronal

Després de cinc anys de retallades, LOMCE i 3+2, que han provocat una situació catastròfica a les nostres aules, el PP pretén fer-nos creure que ha canviat. Es presenten com un govern renovat, democràtic i dialogant. Però aquestes burdes maniobres ja no colen. Són tan dialogants que han dit que portaran als tribunals la votació del Congrés que per majoria va dir NO a la LOMCE, per així poder seguir aplicant-la! No només això, també volen vendre’ns un “Pacte Educatiu” que no és res més que una maniobra per canviar-li el nom als seus antics plans: destruir l’educació pública. Els seus aliats de Ciutadans i de la direcció colpista del PSOE s’han prestat a ajudar-los en aquesta tasca. Una autèntica vergonya!

Després de la lluita incansable que hem dut a terme no acceptarem res que no sigui la posada en pràctica de les nostres reivindicacions. Que es deixin d’històries! Exigim que es derogui immediatament la LOMCE i el 3+2! Que ens tornin tots els diners robats a l’educació pública, que són més de 7.000 milions d’euros! Que es reverteixin tots els atacs, com els acomiadaments dels nostres professors, que s’acabi la massificació, que es dignifiqui una FP sense taxes i es remunerin les pràctiques a les empreses, que tornin els estudiants expulsats de les facultats per no tenir diners, que s’acabin les taxes abusives i que les famílies treballadores rebin beques dignes per poder accedir a la universitat gratuïtament!

 

Posem fi a les retallades de Convergència! Contra el govern de Puigdemont!

També a Catalunya tenim un govern de dretes que aplica polítiques de dretes: les polítiques de JxSí no són altra cosa que les retallades de Convergència. Apliquen la LOMCE, utilitzen la LEC per retallar i acomiadar a professors, regalen diners públics a escoles de l’Opus, ens cobren centenars d’euros per estudiar a la FP, incrementen brutalment les taxes universitàries, volen imposar el 3+2 l’any vinent a totes les universitats públiques catalanes i només inverteixen un 2% del PIB a l’educació pública. L’única manera de recuperar els centenars de milions que ha retallat Convergència de l’ensenyament públic és impulsant la lluita social als carrers per aconseguir les nostres reivindicacions! Per això fem una crida als companys i companyes de la CUP a que siguin coherents amb les seves paraules i trenquin la seva col•laboració amb el govern de Puigdemont, de Mas i dels capitalistes catalans. Mai aconseguirem res arribant a acords amb aquells que ens neguen els nostres drets socials i democràtics més basics. La nostra força està al carrer!

 

Ho hem aconseguit! El 9 de Març Vaga General de tota la Comunitat Educativa

La lluita que des del Sindicat d’Estudiants hem impulsat durant aquests anys ha mostrat una força espectacular. Hem organitzat ni més ni menys que 24 jornades de vaga i centenars de manifestacions. I sempre hem insistit en la necessitat que tota la comunitat educativa es mobilitzi unida, pares i mares, professors i estudiants, junts a tots els territoris. Per això celebrem que finalment haguem aconseguit aquesta mobilització que tant hem reivindicat: una vaga general unitària de pares, mares, professors, personal laboral i estudiants pel proper 9 de Març. Sí es pot!

 

Des del Sindicat d’Estudiants fem una crida a tots els estudiants d’ESO, Batxillerat, FP i Universitat a buidar les aules el 9 de Març i participar a les manifestacions que convocarem a tots els territoris, a afiliar-se al Sindicat d’Estudiants i formar comitès de vaga a tots els instituts i facultats per aixecar un moviment estudiantil fort i organitzat. Aquesta vaga és un gran pas del que ha de ser una mobilització sostinguda en el temps i ascendent fins que aconseguim totes les nostres reivindicacions. Ho aconseguirem!

 

Tots a la vaga i a les manifestacions el 9 de Març!

Uneix-te al Sindicat d’Estudiants i construeix l’organització al teu institut i facultat!

Afilia’t al nostre web www.sindicatdestudiants.net!

 
6.000 manifestants contra la corrupció a València PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Sindicat d'Estudiants   
divendres, 12 de febrer de 2016 13:04

manicorrupcioUna manifestació de sis mil persones sota el lema “El poble valencià contra la corrupció, tolerància zero” va recórrer el centre de València el diumenge 7 de febrer, per a demostrar que la gran majoria de valencians som víctimes i no culpables de la profunda trama de corrupció que ha teixit el Partit Popular, en aquest cas a el País Valencià, durant dècades. Com denuncia el manifest elaborat per a l'ocasió, és “el poble treballador” qui ha patit i segueix patint “les conseqüències de les polítiques d'austeritat, del robatori i de l'espoliació sistemàtica del patrimoni públic”.

Durant dècades hem patit el saqueig directe dels pressupostos públics. Un dels aspectes més escandalosos de la corrupció del PP ha sigut el sobrecost de la instal·lació de barracots i construcció de nous centres docents: mentres deien no tenir recursos per a eliminar barracots, l'empresa pública Ciegsa pagava un 36% més del cost de les obres realitzades; 1.100 milions que eren reemborsats per empresaris amics i càrrecs públics. El responsable de Ciegsa, Máximo Caturla, era al mateix temps responsable de Finances del PP; per tant, el vincle comissions-finançament del partit és evident. Caturla arribà a comprar una seu per a Ciegsa, que mai es va utilitzar, per valor de ¡¡7 milions d’euros!!, i que incloïa  piscina coberta; evidentment, la reforma de la seu va ser adjudicada a empresaris amics...  Hui Ciegsa està en fase de liquidació i amb un deute d'1.700 milions.

Llegiu-ne més...
 
Corrupció i més corrupció a les Illes Balears PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Anabel (Palma de Mallorca)   
dilluns, 10 de maig de 2010 16:45
Les darreres setmanes ha estat notícia en els mitjans de comunicació estatals el cas Palma Arena i un dels seus més famosos protagonistes, l'expresident de les Illes balears i exministre de Medi ambient en l'època de José María Aznar, Jaume Mates.
Darrera actualització de dilluns, 10 de maig de 2010 16:46
Llegiu-ne més...
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 1 de 22