Si et vols unir envia’ns el teu nom, cognoms, número de telèfon, e-mail i localitat a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Manifest de Lliures i Combatives

Ens volem vives, lliures i combatives!

La crisis del sistema capitalista ha revelat de manera cruel l’opressió a la que ens enfrontem les joves i dones treballadores. No només som víctimes d’una desigualtat creixent, de l’explotació laboral més brutal o dels prejudicis misògins que escampen l’Església i els governs reaccionaris. Les dones de la classe treballadora suportem una violència quotidiana que no s’atura, i que ha suposat la mort de milers de nosaltres a l’Estat espanyol i a la resta del món.

Sota el sistema capitalista els atacs contra la dona treballadora adquireixen multitud de formes, totes horroroses. Però les agressions físiques donen la mesura de la degradació que estem suportant: el 70% hem patit, al menys una vegada a la vida, episodis de violència masclista; cada 8 hores es produeix una denúncia per violació i, durant els últims 7 anys, més de 800 dones han estat assassinades a l’Estat espanyol. Unes xifres que són únicament la punta de l’iceberg d’una xacra repugnant.

L’altra part menys visible de l’opressió que patim quotidianament, però igual de criminal, és resultat de les polítiques capitalistes que adopten tant els governs de la dreta com els que es denominen “socialdemòcrates”. Sota aquest sistema se’ns condemna a una vida de precarietat, amb pitjors treballs i salaris. Les retallades en sanitat, educació i en ajudes a la dependència ens obliguen en moltes ocasions a carregar sobre la nostra esquena la cuida de nens, familiars i malalts. Les retallades en beques menjador o l’impossibilitat d’accedir a places públiques a escoles infantils ens obliguen a haver de suportar el pes de les tasques domèstiques, a negar-nos la independència econòmica i a relegar-nos en moltes ocasions a les quatre parets de la llar.

Per una altra banda, el poder de l’Església i la seva impunitat per disseminar tot tipus de prejudicis contra les dones, alimentant comportaments sexistes, homòfobs i patriarcals, constitueix una realitat intolerable. El PP, i també la direcció del PSOE, han permès que el control de l’Església Catòlica sobre l’ensenyament sigui sent encara asfixiant, mentre ens neguen el dret a accedir a una educació sexual plena i mitjans anticonceptius gratuïts.

Com a joves i dones treballadores que de defensem un feminisme anticapitalista i revolucionari, sostenim que la lluita pels nostres drets no és únicament una qüestió de gènere, sinó que també, i de manera determinant, és una qüestió de classe. Sota el sistema capitalista no tots som iguals i tampoc ho som totes les dones. Moltes, com Esperanza Aguirre, Cristina Cifuentes, Inés Arrimadas o Patricia Botín, defensen el sistema capitalista i totes les regles que perpetuen la situació d’opressió de la majoria de nosaltres.

Elles recolzen de manera entusiasta les reformes laborals que afavoreixen les feines precàries, els salaris inferiors per les dones, les jornades laborals extenuants, o les retallades en despeses socials. A més a més quan arriben a posicions de poder econòmic i polític adopten els mateixos papers patriarcals i explotadors: l’opressió de gènere tampoc la patim de la mateixa manera. Què tenim a veure les dones treballadores amb elles? Absolutament res! El fet de ser dones no ens col·loca al mateix costat de la barricada. Tot el contrari. Elles només defensen els interessos de la seva classe, dels rics, del seu sistema, perquè els garanteix el seu estil de vida i els seus prejudicis.

Organització i lluita

Sabem que l’única forma d’acabar amb la postració que ens pretenen imposar és amb la lluita col·lectiva i la mobilització als carrers. Hem demostrat la força que tenim les joves i les dones treballadores quan ens posem en marxa: a les manifestacions massives als Estats Units contra Donald Trump, amb el moviment #NiUnaMenos a Amèrica Llatina, a Polònia pel dret a l’avortament, o al front del moviment contra els desnonaments, portant a terme lluites com les Kellys en defensa d’unes condicions de treball dignes, o sent l’empenta de conflictes laborals com les Espartanes de Coca Cola En Lluita. El passat 8 de Març vam ser milions als carrers de tot el món aixecant un crit ensordidor contra la violència masclista i l’opressió capitalista.

Des del Sindicat d’Estudiants i Esquerra Revolucionària sabem que l’alliberament de la dona treballadora és una qüestió de primer ordre per totes i tots els que aspirem a transformar el món. Per aquest motiu hem impulsat Lliures i Combatives, plataforma feminista, anticapitalista i revolucionària, per unir les forces de totes les que patim l’opressió i la violència del capitalisme en la mateixa lluita per transformar la societat.

Prou violència contra la dona! Ni una menys!

• Càstig exemplar als responsables de totes les violacions, maltractes físics i psicològics, assassinats i desaparicions de dones. Prou ja de lleis que no ens protegeixen. Acomiadament i sanció a tots els policies i jutges que amb la seva actitud afavoreixen la impunitat dels agressors.

• Mitjans materials i cases refugi per les dones maltractades. Per un lloc de feina digne o subsidi d’atur indefinit, així com un habitatge digne per les víctimes de maltractament i els seus fills.

El nostre cos, la nostra decisió!

• Dret a l’avortament lliure, gratuït i segur. Prou repressió.

• Serveis de planificació familiar públics, gratuïts i de qualitat. Accés a l’educació sexual integral a tots els instituts i facultats, així com a tots els mitjans anticonceptius de manera gratuïta. Fora l’Església i la religió de l’ensenyament públic!

• Contra la xacra de la prostitució i el tràfic de dones. L’alliberament de la done passa perquè puguem decidir i controlar el nostre cos sense haver-lo d’utilitzar per sobreviure. Contra els ventres de lloguer, un altre negoci molt lucratiu que, al igual que la prostitució, mou milers de milions d’euros pel benefici dels de sempre.

Mateix salari per la mateixa feina! Per trencar les cadenes del treball domèstic!

• Derogació de la reforma laboral. Salaris dignes per la dona treballadora. Cap empresa pot negar-se a contractar-nos per estar embarassades, complir amb estàndards estètics, pel color de la pell, etc.

• Càstig exemplar a l’assetjament sexual laboral.

• Dret a sis mesos de permís per maternitat per ambdós pares, amb salari al 100%. Escoles infantils públiques i gratuïtes a cada barri i/o centre de treball, que possibilitin compaginar treball i maternitat.

• Servei públic de bugaderies, menjadors, tintoreries, neteja de la llar... dignes i gratuïts per acabar amb l’esclavitud de les tasques domèstiques.

Al tornar a casa no volem ser valentes, volem ser lliures!

• Prou ja de convertir el cos de la dona en un objecte, alimentant d’aquesta forma les agressions masclistes. Retirada immediata de qualsevol tipus de publicitat sexista que utilitzi el cos femení com a reclam.

• Acabem amb el cànon de bellesa que ens imposen les grans multinacionals del tèxtil, la cosmètica, la dietètica i la cirurgia estètica. No només és absurd i irreal, sinó que alimenta prejudicis, traumes i malalties.

 

Uneix-te a Lliures i Combatives i lluita pels teus drets!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01