No a la repressió! Llibertat immediata per Milagros Sala!

Manuela Carmena no pot rebre amb honors al president argentí de la corrupció i la repressió

El govern de Macri és la síntesis de la política del neoliberalisme, que tan bé coneixem a l’Espanya de Rajoy, on els rics cada vegada són més rics, i els obrers i capes populars no poden frenar la seva desesperació davant tants desnonaments, repressió, cinisme i hipocresia. La carrera presidencial de Macri no té res a envejar al primer any de Rajoy. Als primers 7 mesos es van acomiadar a Argentina 130.000 treballadors tant de l’empresa pública com de la privada, la pobresa es va elevar del 19,8% al 33,2%, i la indigència va augmentar un 38%. Les tarifes de l’electricitat, l’aigua i el gas es van elevar un 500%.

Al tema dels drets humans, on Argentina podria jactar-se d’anar al capdavant durant l’era de Kichner, on els dirigents de la dictadura i molts dels torturadors han anat a acabar els seus dies entre reixes com al cas de Videla, hi ha hagut un retrocés substancial. Més de 50 militars condemnats per la seva implicació al terrorisme d’estat han tornat a les seves llars en acabar les seves condemnes. El còmput de 30.000 desapareguts, que es sap que són més perquè moltes famílies no han denunciat, aquest govern el vol transformar en 6.348. I algun membre del govern encara ara té el cinisme de dir que mai hi ha hagut desapareguts, que tots estan de passeig pel Carib. Una de les primeres mesures ha estat l’expulsió de periodistes que tinguessin idees d’oposició o Kichneristes de les audicions radials o programes televisius de primera audiència, per així imposar un silenci mediàtic.

Durant aquests moments hi ha a nivell internacional una campanya per l’alliberament de Milagros Sala, dirigent social de Jujuy, empresonada fa més d’un any per aquest govern. El governador de la província ja ha declarat “que no pensa alliberar-la” malgrat que no hi ha causa, ja que totes han estat desestimades pels jutges. Milagros Sala ha fet una tasca d’organització i lluita a Jujuy desenvolupant habitatges socials, escoles, centres culturals i un centre esportiu amb piscina de lliure accés, i ha estat per això molt criticada per la burgesia, a tal punt que una cop detinguda grups feixistes van irrompre per destruir el centre esportiu i la piscina.

Dins d’aquesta campanya internacional pel seu alliberament s’han obtingut resolucions de recolzament pel Grup de Treball contra les detencions arbitràries de la ONU i el Comitè contra la discriminació racial, res sospitosos de radicalitat. També va ser assassinat un company vinculat a la Tupac Amarú, organització de Milagros Sala, presentant-ho com un suïcidi. El jove pres va aparèixer apallissat brutalment. Finalment, gràcies a la pressió popular, van ser imputats el subdirector i 7 agents del servei penitenciari.

El mes passat també va haver una salvatge repressió contra els pobles maputxes al Chubut, zona minera i petrolera, on hi ha grans interessos del negoci immobiliari, miner i petrolífer. Argentina torna a estar en venta per dos duros. La prova és un decret llei que ja ha firmat Macri per facilitar-ho. A aquest decret facilita la tasca del saqueig atorgant a tribunals de Nova York, Gran Bretanya i Irlanda del Nord la protestat per jutjar a Argentina en cas de no pagar el seu deute sobirà. 

Dirigents de Podem com Irene Montero han denunciat públicament i al Congrés algunes d’aquestes qüestions, com l’empresonament de Milagros Sala, quelcom molt important, però desgraciadament no ha actuat d’igual manera l’alcaldessa de Madrid Manuela Carmena, que no tan sols ha assistit a la festa amb els reis de l’homenatge a Macri, sinó que ha rendit públic homenatge a aquest personatge corrupte i repressor, entregant-li les claus de la ciutat de Madrid. Els Ajuntaments del Canvi han d’estar al servei dels treballadors, de la gent humil, no només aquí sinó també internacionalment. Manuela Carmena ha de rectificar immediatament, i sol·licitar ja públicament la llibertat de Milagros Sala i el fi de la repressió.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01