La victòria de Corbyn, un altre pas per transformar el laborisme PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Socialist Party   
dilluns, 3 d'octubre de 2016 20:11

corbyn           

Publiquem a continuació un anàlisi dels companys del Socialist Party d’Anglaterra i Gales, on tracten la victòria arrasadora de Jeremy Corbyn i les tasques dels marxistes respecte al laborisme al pròxim període.

 

 
Rita Barberá, el referent de tota una estructura mafiosa PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Ulises Benito   
dimecres, 28 de setembre de 2016 23:55

Les revelacions judicials d’aquesta setmana han impactat en tot el Partit Popular i especialment el valencià, presentant-lo com a un entramat absolutament corromput, on diferents estructures —que en determinats moments xocaven entre sí— es lucraven dels ingressos públics, així com de les generoses comissions de les empreses interessades en contractes públics. Poc abans de l’apertura del sumari del cas Taula, es coneixia la intenció del Tribunal Suprem d’imputar l’exalcaldessa valenciana Rita Barberá per blanqueig de capitals.

 

 
Bernie Sanders capitula davant l'aparell demòcrata PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dilluns, 26 de setembre de 2016 20:37

Les eleccions presidencials nord-americanes del proper 8 de novembre marcaran una nova etapa en la profunda crisi que viu EUA des de fa anys. Vénen precedides per les eleccions primàries més polaritzades de les últimes dècades: en el front republicà amb la candidatura ultradretana de Donald Trump i en el demòcrata amb la de Bernie Sanders, impulsada per la mobilització de desenes de milers de persones.

Les convencions republicana i demòcrata s'han celebrat enmig de tensions i protestes massives i el resultat d'ambdues ha estat l'elecció dels dos candidats més impopulars de la història, el 70% de la població rebutja a Trump i el 55% a Clinton. Segons una enquesta de Post-ABC, el 57% no vol votar a cap dels dos.

 
Veneçuela després de les marxes de l’1S, l’amenaça contrarevolucionària continua PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dilluns, 26 de setembre de 2016 19:57

marxaveneçSalvar la revolució exigeix acabar amb el capitalisme i la burocràcia!

Tot el poder polític i econòmic pels treballadors ja!

La marxa de l’1 de Setembre va ser plantejada per la MUD com una mesura de forces per veure si estaven en condicions de llançar l’assalt a Miraflores ja. Malgrat tota la propaganda parlant de la “presa de Caracas”, “un milió de manifestants”, etc. van igualar algunes de les seves marxes més multitudinàries (com la del 2014 anterior a la “guarimba”) però no han aconseguir donar el salt qualitatiu que esperaven.

 

 
El ressorgiment del nacionalisme econòmic PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Bárbara Areal   
dilluns, 19 de setembre de 2016 22:16

060916-trump-y-le-pen

"El feixisme italià va proclamar que el" sagrat egoisme "nacional és l'únic factor creatiu. (...) Fa només vint anys els manuals escolars ensenyaven que el factor més poderós per a la producció de riquesa i cultura és la divisió mundial del treball, que té les seves arrels en les condicions naturals i històriques de desenvolupament de la humanitat. Ara resulta que l'intercanvi mundial és la font de totes les desgràcies i tots els perills. Tornem a casa! De tornada a la llar nacional! "

Liev Trotski, 1933

 "La globalització (...) elimina la classe mitjana i els nostres llocs de treball (...) El nostre país estarà millor quan comencem a fabricar els nostres propis productes novament, tornant a atreure a les nostres costes, les nostres altre temps grans capacitats manufactureres".

Donald Trump, 2016

 

 
Dret a l’autodeterminació SÍ, subordinar-se a la dreta catalanista NO! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dimarts, 13 de setembre de 2016 19:15

baixaLa CUP ha de dir NO a Puigdemont

La crisi del Règim del 78 s’ha expressat amb contundència en el terreny de la qüestió nacional. A les mobilitzacions contra les retallades i els plans d’ajust, en defensa de l’educació i sanitat pública, o contra els acomiadaments i les retallades salarials, s’ha sumat la mobilització en defensa dels drets democràtics, i concretament dels drets democràtics nacionals de Catalunya. Milions de joves i treballadors han inundat durant els últims anys els carrers de Catalunya en defensa del dret a l’autodeterminació i contra les imposicions espanyolistes del PP i l’aparell de l’Estat.

Aquesta mobilització, especialment entre amplis sectors de la joventut, expressa una voluntat de canvi que va més enllà dels límits en els quals pretén situar-la la dreta nacionalista de Convergència (ara PDC), vinculant-se la lluita pel dret a l’autodeterminació amb la batalla per acabar amb les retallades i la lògica del sistema capitalista. El propi exemple del que ha succeït a Grècia, o a molts altres països, a on el capital financer i la troika imposen amb puny de ferro les seves polítiques salvatges contra la majoria de la població, és un clar exemple de l’absoluta necessitat de vincular la lluita per l’alliberament nacional amb la lluita per acabar amb el capitalisme.

 
80è Aniversari de la guerra civil espanyola. Revolució i contrarevolució. PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Lucas Picó   
dimecres, 10 d'agost de 2016 16:34

Aquest darrer mes de juliol s'han complert 80 anys del colp d’Estat que va donar lloc a la guerra civil. La gesta dels obrers espanyols continua conquerint encara avui la imaginació de milions que aspirem a transformar de dalt a baix aquesta societat. I per tal d’aconseguir-ho, comprendre allò ocorregut aleshores és fonamental.

 
Turquia. Fracassa el cop militar i Erdogan enforteix el seu règim dictatorial PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Ulises Benito   
divendres, 22 de juliol de 2016 10:18

golpe-fallido-200716Grans esdeveniments sacsegen Turquia des de la tarda del divendres 15 de Juliol. Un sector de l’exèrcit prenia l’aeroport de Istanbul, bombardejava el Parlament a Ankara, i ocupava la televisió pública per a anunciar la destitució del president, el islamista Recep Tayyip Erdogan. Aquest cridava als seus partidaris a sortir als carrers i en poques hores el cop militar fracassava. Immediatament, es posava en marxa un nou cop: Erdogan està aprofitant l’ocasió per a aprofundir en la seva purga de l’aparell estatal, homogeneïtzar-lo al seu servei, i donar un pas decisiu cap a una dictadura amb prou feines dissimulada per l’existència d’un parlament. Amb raó Erdogan qualificava el cop militar de “regal de Déu”. Els governs d’Estats Units i Europa, més enllà de farisaiques crítiques, donen suport a Erdogan i a qualsevol poder polític mentre mantingui els seus interessos fonamentals a l’Orient Mitjà, controli a l’esquerra kurda i turca, i converteixi el país en un sagnant filtre per als refugiats que s’encaminen cap a Europa.

 
El Brexit provoca el pànic entre la burgesia europea PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dimarts, 12 de juliol de 2016 17:54

Fora  el Govern conservador!images

¡Jeremy Corbyn i els sindicats han de Mobilitzar i exigir eleccions ja!

La victòria del Brexit en el referèndum del passat 23 de juny ha col·locat en shock a la burgesia europea i britànica i clavat un cop dur a l'estabilitat del sistema capitalista en tot El món. La maquinària de mentides i la propaganda del gran capital de la UE per presentar com un paradís a la Terra s'ha estavellat contra la realitat. Anys de retallades salvatges en Educació i Sanitat, dels atacs dels drets laborals i sindicals, d'empobriment i desigualtat creixent mentre la riquesa d'una minoria de multimilionaris creix obscenament, ha passat una gran factura a Cameron, als capitalistes britànics i a l'elit financera que governa Europa.

 

 
Lluitar pel socialisme per salvar el planeta PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Alejandro Fernández   
dilluns, 11 de juliol de 2016 18:14

160707Img1camclimLa lluita pel socialisme ha deixat de ser exclusivament una qüestió de justícia social i econòmica, s’ha transformat en la lluita per la supervivència de la humanitat. Fins i tot els mateixos Marx i Engels es quedarien sorpresos davant la possibilitat de què després del capitalisme no arribés el socialisme sinó el cataclisme; perquè en última instància la construcció d’una nova societat es basa en el desenvolupament de les forces productives, condició que pot convertir-se en summament difícil si deixem que els capitalistes arrasin el medi on vivim.

Avui en dia ningú nega, excepte algun ultra-reaccionari, el perill que suposa l’escalfament global que està experimentant el planeta Terra. És una realitat que el sistema climàtic és variable i encara prou desconegut per l’ésser humà, però està absolutament descartat que els canvis que s’hi estan produint pertanyin a eixa normal variabilitat. Des dels anys 50 del segle vint molts d’eixos canvis observats no tenen precedents en desenes de milers d’anys. L’atmosfera i els oceans s’han escalfat, les quantitats de gel i neu han disminuït, el nivell del mar ha augmentat i les concentracions de gasos d’efecte hivernacle han augmentat exponencialment. Aquesta és la principal causa de l’escalfament global, l’emissió a l’atmosfera de gasos d’efecte hivernacle com a conseqüència de l’activitat industrial a l’era capitalista. Aquests gasos són molt diversos i produïts de diferents maneres per l’ésser humà. La majoria provenen de l’ús de combustibles fòssils: fàbriques, automòbils, producció d’electricitat, etc. D’entre ells el major responsable de l’escalfament és el diòxid de carboni; entre d’altres hi és el metà, l’òxid nitrós dels fertilitzants, els emprats per a la refrigeració, els aerosols, etc. A això cal afegir la continua pèrdua de masses boscoses, que assimilen CO2. Més del 75% d’aquests gasos procedeixen de l’ús de combustibles fòssils: carbó, gas natural, oli i petroli.

 
Àmplia victòria de l'esquerra a Catalunya PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Emili Grau   
dimecres, 6 de juliol de 2016 18:28

en-comu-podem-290616                                                                                                                                             

En Comú Podem guanya, però perd suport

 A Catalunya les eleccions han tingut un resultat contundent a favor de l'esquerra. En comú Podem repeteix com a força més votada amb el 24,5% dels vots i 12 escons. Si a això sumem els resultats obtinguts per ERC (18,17%, 9 escons) i el PSC (16,12%, 7 escons) l'esquerra obté un total de 58,8% del vot i 28 escons de 47 en disputa. La correlació de forces a favor de l'esquerra augmenta en cinc punts respecte a les eleccions del 20-D.

 

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 10 de 96