Veneçuela. Tot el poder polític i econòmic als treballadors i el poble! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Izquierda Revolucionaria Venezuela   
dilluns, 14 de novembre de 2016 20:08

maduro-zapatero-nov16                                                                                                                              

Cap concessió a la burgesia!

Acabar amb el capitalisme i la burocràcia per a salvar la revolució

El darrer 25 d’octubre els partits de dretes i extrema-dreta agrupats en la MUD, que controlen l’Assemblea Nacional des de les legislatives del 6 de desembre del 2015, van aprovar iniciar un judici polític contra Nicolás Maduro. Això significava emprendre la mateixa via emprada a Brasil per a donar el colp d’Estat parlamentari contra el govern de Dilma Rousseff i substituir-lo pel dretà i neoliberal Temer. La MUD va acompanyar la decisió convocant mobilitzacions de masses en tota Veneçuela el 26 d’octubre i un aturament nacional de 12 hores el 28, i anunciant una marxa fins al Palau de Miraflores el 3 de novembre, el recorregut del qual recordava la que va precedir el colp militar contra Chávez del 11 d’abril del 2002. L’objectiu de totes aquestes mobilitzacions era obligar el govern de Nicolás Maduro a cedir en la negociació oberta amb la mediació del Papa i Zapatero, entre d’altres.

 
Donald Trump escollit President · Terratrèmol polític als EUA i al món PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per CIT   
dijous, 10 de novembre de 2016 01:09

Trump victoriaLa victòria final de Donald Trump en les eleccions presidencials nord-americanes ha suposat una sacsejada sísmica del sistema polític nord-americà, però les seves conseqüències afecten també a l'economia mundial i les relacions entre les grans potències. Un candidat multimilionari, amb un programa profundament reaccionari, que apel·la permanentment al racisme i a la repressió per combatre els immigrants i al moviment obrer, que advoca pel nacionalisme econòmic enfront de la globalització i que ha utilitzat dolls de demagògia barata per presentar-com una alternativa "antisistema", ha derrotat Hillary Clinton, una genuïna representant de l'establishment polític, de Wall Street i del complex militar.

 Les dades mostren que Clinton ha superat en paperetes al candidat republicà, 59.354.528 enfront de 59.188.799, 47.7% i 47,5% respectivament, però en tractar-se d'un sistema d'elecció indirecta Trump ha aconseguit 290 vots electorals davant de 228 de la candidata demòcrata (la majoria són 270). A la victòria presidencial cal afegir la derrota dels demòcrates al Senat i el Congrés, que quedaran sota el control dels republicans.

 

 
Turquia. Detinguts els dirigents del Partit Democràtic dels Pobles PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Sosyalist Alternatif (CIT · Turquía)   
dimarts, 8 de novembre de 2016 23:10

turquiaCrida urgent per exigir el seu immediat alliberament

Durant la nit del tres de Novembre la policia turca va assaltar les cases de diferents dirigents i parlamentaris del partit d’esquerres i pro-kurd Partit Democràtic dels Pobles (HDP). Els dos co-líders del partit, Selahattin Demirtas i Figen Yuksekdag, juntament amb al menys nou parlamentaris més van ser detinguts i empresonats.

La seu del partit a Ankara també va ser assaltada amb violència. Aquestes batudes es van dur a terme a la meitat de la nit, acompanyades amb els mètodes habituals de l’estat de tancar els mitjans de comunicació socials, òbviament, un intent d’impedir l’extensió de les reaccions d’ira de la població.

Aquests arrestos arriben després de la detenció, el diumenge passat, de dos co-alcaldes de la ciutat kurda de Diyarbakir. Durant els últims mesos, alcaldes kurds escollits democràticament han estat destituïts arbitràriament pel govern i reemplaçats per administradors anomenats a dit que actuen seguint les ordres del govern central. Tots aquests fets es realitzen sota la cobertura de la lluita contra el “terrorisme”, una etiqueta utilitzada a conveniència pel règim per silenciar qualsevol veu opositora.

 
Irlanda: Un jove activista de 17 anys condemnat per manifestar-se pacíficament contra la austeritat de la Troica PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dilluns, 7 de novembre de 2016 18:42

Campanya de Solidaritat

jobstown-protesta

El govern de dretes i l'Estat irlandès ha llançat un atac brutal contra desenes d'activistes d'esquerra, incloent un diputat nacional i dos regidors del Socialist Party, per la seva implicació en la campanya contra la pujada de les taxes d'aigua. En concret, han iniciat una infame campanya de judicis polítics amb els quals pretén imputar a aquests companys per “detenció il·legal”. Una maniobra venjativa, que és un clar càstig dels capitalistes irlandesos contra un gran moviment de masses que ha aconseguit derrotar un de les mesures estrella dels plans d'austeritat de la Troica contra el poble irlandès.

 

 
CIEs, l'altra cara del racisme institucional. Tombem els murs! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Daniel Reyes   
diumenge, 6 de novembre de 2016 14:15

protestas-CIE-AlucheEl 18 de juliol de 1977 es va iniciar la Batalla de Carabanchel. Aquest dia (no escollit aleatòriament) va eclosionar una acció que portava mesos preparant-se. Els presos de Carabanchel es van amotinar i van pujar a la teulada, i els espanyols vam descobrir què era la COPEL (Coordinadora de Presos en Lluita) i que després de la mort de Franco a les presons se seguia torturant. Aquella "revolta dels miserables" va aconseguir millorar substancialment l'horrorosa situació dels presos, però va ser ofegada en sang i heroïna amb la complaença i complicitat de les direccions de l'esquerra més preocupada a fer empassar els Pactes de la Moncloa la classe treballadora que en garantir que en la naixent democràcia espanyola es respectessin mínimament els drets humans. El penal d'Herrera de la Manxa es va construir expressament per acabar amb la resistència dels presos. Excepte certes organitzacions de l'entorn llibertari i els col·lectius de familiars i advocats i honroses excepcions individuals, ningú va donar suport als presos en lluita.

 

 
Marroc: explosió social després de l’assassinat d’un venedor ambulant PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Ulises Benito   
dissabte, 5 de novembre de 2016 20:12

L’assassinat de Mouhcine Fikri, venedor de peix, el passat 28 d’Octubre, ha provocat un esclat d’indignació i ràbia a desenes de milers demarroc marroquins, que han omplert els carrers des d’aquell mateix dia. L’explosió social, amb l’epicentre a Taghzut (l’anomenada Alhucemas durant la colonització espanyola), s’ha estès pel Rif (regió de majoria bereber i amb fortes tradicions de lluita) i més enllà, destacant les manifestacions a Tànger i a Rabat, la capital.

Els quilos de peix espasa que Mouhcine tenia per vendre i sobreviure, com molts altres marroquins obligats a la precarietat de la venta ambulant, van ser requisats per la policia, al estar prohibida la seva captura. Es dóna la circumstància que mentre els armadors dels grans vaixells pesquers pesquen amb impunitat total aquest peix, només els pobres pateixen la persecució policial. El peix espasa va ser llençat a les escombraries i Mouhcine, desesperat, va anar rere d’ell, patint una mort horrible. És absolutament creïble, donat el tremend historial torturador de la policia, que aquesta donés l’ordre al conductor del camió d’accionar el mecanisme de destrucció de la brossa que va matar a Fikri.

Hi ha hagut molts suïcidis per protestar per l’hogra, és a dir, l’arrelada tradició de l’Estat marroquí sostingut per les grans famílies capitalistes per humiliar de mil formes a la majoria de la població. Una de les víctimes de l’hogra es va cremar a l’estil bonze. Però aquesta vegada ha provocat una reacció enlairada que recorda molt al suïcidi de Mohamed Bouzini, fet que va fer explotar la insurrecció que va acabar amb la dictadura a Tunísia i que va iniciar la Primavera Àrab.

 
Pau a Colòmbia? · El “No” a l’acord de pau i les tasques de l’esquerra PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per William Sanabria   
divendres, 4 de novembre de 2016 05:32

acuerdo-paz-colombia-110716La victòria del No a l’acord de pau subscrit entre el Govern de Juan Manuel Santos i la guerrilla de les FARC-EP, ha causat commoció i sorpresa.

Tot i que totes les enquestes pronosticaven una victòria clara del Sí, el No- defensat per l’extrema dreta uribista i alguns dirigents del partit Conservador- va obtenir 6.431.376 vots (un 50,21%). El suport a l’acord- propugnat per les organitzacions de l’esquerra i els partits burgesos que donen suport al govern de Santos- va recollir 6.377.482 vots (49,78%). L’abstenció, que a Colòmbia supera habitualment el 50%, va ser fins i tot més elevada: només va participar un 37%. Pocs dies després d’aquest resultat, una impressionant marea humana inundava el centre de Bogotá i altres ciutats exigint pau ja.

 
Qui paga el flautista decideix la melodia PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per José Martín Rodríguez, militant d’Izquierda Socialista-PSOE   
dimarts, 1 de novembre de 2016 15:33

protesta ferraz octubre 2016La crisi que pateix el PSOE no és sols política, burocràtica, caïnita i demés denominacions que li atribueixen tants plumífers mercenaris al servei del capital, sinó ideològica i, per conseqüència, també econòmica. Recentment s’han fet públics informes que afirmen que el deute del Partit amb la Banca, malgrat haver-se negociat una rebaixa del tipus d’interès, ascendeix a quasi 75 milions d’euros.

Els informes que existeixen al Tribunal de Comptes indiquen que el PSOE està operant a l’actualitat amb un 60% menys d’ingressos que a l’etapa de Zapatero i incrementant el seu deute. El descens d’ingressos no sols és causat per la caiguda de subvencions pels profunds retrocessos electorals, sinó que també hi ha una alarmant minva d’ingressos derivats de la des-afiliació de la militància i de les donacions dels càrrecs institucionals que, segons un informe aparegut a la premsa burgesa, “tan sols cobreixen el 20% de les despeses del partit”.

 
Síria: la lluita entre les potències s’intensifica PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Ulises Benito   
dilluns, 31 d'octubre de 2016 18:20

negociaciones-paz-siria-111016                                                                                                                            

El 12 de Setembre s’iniciava una ambiciosa treva a Síria. Rússia i els Estats Units van pactar un cessament d’hostilitats venut com un punt d’inflexió per una lluita conjunta contra l’Estat Islàmic (EI). Una setmana després la treva era història i l’enfrontament entre aquestes dues potències més calent que mai.

Realment, la treva va ser relativa. L’enfrontament entre els “rebels” i les tropes oficials va continuar. Els primers van llençar 200 atacs, segons Rússia, especialment a les proximitats als Alts del Golan (on Israel cada vegada està més implicat en l’auxili de grups islamismes). Per una altra banda, l’Exèrcit va impedir el pas d’ajuda humanitària a Alep, que era un dels objectius de la treva. Durant aquesta setmana de “pau”, van morir 27 civils, d’ells 9 nens, i l’últim dia van haver 150 morts.

 
26O: UNA VAGA HISTÒRICA CONTRA LES REVÀLIDES FRANQUISTES PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Sindicat d'Estudiants   
dissabte, 29 d'octubre de 2016 12:19

26O: UNA VAGA HISTÒRICA CONTRA LES REVÀLIDES FRANQUISTES

 Bilbo26O

Ha estat un autèntic tsunami. La vaga general convocada pel Sindicat d’Estudiants contra les revàlides franquistes ha estat històrica: al voltant de 2 milions de companys i companyes, des de 3r de la ESO fins a 2n de Batxillerat, hem buidat les aules dels instituts a tots els territoris. Però no tan sols ha estat una vaga amb un seguiment superior al 90%. Les més de 60 manifestacions convocades pel Sindicat d’Estudiants han tingut una assistència multitudinària: Més de 200.000 estudiants l’hem secundat de nord a sud i l’est a oest! Les dades són extraordinàries. A Euskal Herria: més de 10.000 joves a Bilbo han desfilat pel centre de la capital basca, més de 5.000 a Donosita pel Bulevard, milers a Gasteiz i a Iruña. A Catalunya, més de 50.000 omplint el centre de Barcelona, milers a Tarragona i Girona i a desenes de localitats. Al País Valencià: València al voltant de 10.000, i milers a Alacant i a altres ciutats i pobles. A Madrid més de 60.000 estudiants han protagonitzat la major manifestació estudiantil dels últims anys. A Galiza: a voltant de 5.000 a A Coruña, 3.000 a Ferrol i milers més a la resta de capitals i localitats gallegues. A Astúries, milers a Gijón i Oviedo en una gran jornada. A Zaragoza al voltant dels 5.000, i milers més per tot Aragó. A Andalusia també espectacular: 15.000 a Granada, 10.000 a Sevilla, més de 7.000 a Málaga, més de 2.000 a Cádiz i més de 1.000 a Almeria i Huelva... A Extremadura han estat milers, igual que a Canàries i a les Illes, amb una gran manifestació a Palma, i altres a Eivissa, Menorca i Formentera. Milers més a Murcia, a Castella i Lleó, a Castella- La Manxa, a Cantabria...

 
Brasil · Col·lapse del PT en les eleccions municipals PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Andre Ferrari (Liberdade Socialisme i Revolução/CIT Brasil)   
dijous, 27 d'octubre de 2016 20:28

Brasil-banderas-PSOL

Desencantament de masses amb el sistema polític i avança l'esquerra del PSOL

La principal característica de les eleccions municipals del 2 d'octubre a Brasil va ser la derrota soferta pel PT (Partit dels Treballadors). Aquest fet ha dominat l'escenari polític brasiler i ha permès certa recuperació de les forces tradicionals de la dreta, al mateix temps que s'ha intensificat el desencantament amb tot el sistema polític. En aquest context, una nova esquerra representada pel PSOL (Partit Socialisme i Llibertat) ha donat passos endavant significatius com a alternativa al PT.

 

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 8 de 96