Un clamor contra Trump recorre el món! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dilluns, 23 de gener de 2017 14:31

marcha-mujeres-NYLes marxes de dones omplen els carrers dels EUA i de desenes de països

Es calcula que 4 milions de persones van omplir els carrers de les principals ciutats nord-americanes. La Marxa de les Dones va ser convocada mitjançant les xarxes socials per defensar la igualtat i els drets de les dones davant d’un president misògin i una administració que pretén acabar amb els drets com l’avortament, la reproducció assistida o la planificació familiar, finalment es va convertir en una mobilització sense precedents d’oposició a Donald Trump i la seva reaccionaria administració.

Més de 500.000 a Washington; 75.000 a Los Ángeles; 250.000 a Nova York; més de 100.000 a Denver; 130.000 a Seattle; 150.000 a Boston; 100.000 a Portland; 250.000 a Chicago; 75.000 a Madison; 100.000 a Oakland; 50.000 a San Francisco; 60.000 a Atlanta; 90.000 a Saint Paul (Minesotta); 50.000 a Austin (Texas), fins i tot a l’Antàrtida el personal de la base nord-americana va participar a la protesta. Han estat les protestes més grans de la història dels EUA, superant als 600.000 que al 1969 van protestar contra la guerra del Vietnam, als 250.000 que ho van fer per escoltar a Martin Luther King, al milió que es va reunir a Nova York contra les armes nuclears o al milió que al 1993 exigia els drets de la comunitat LGTBQ.

 
Acudeix a les concentracions contra Trump el proper 21 de gener! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dimarts, 17 de gener de 2017 22:19

Barna-anti-trump

  • Barcelona: davant del consolat dels EUA (Passeig de la Reina Elisenda De Montcada, 23, Sarrià)

 

  • València: 12: 00h davant del consolat dels EUA (Carrer de Romagosa, 1)

 

L'elecció de Donald Trump com a nou president dels EUA ha provocat una autèntica commoció entre el jovent, les dones, els immigrants, la comunitat LGTBI i els treballadors de tot el món. El seu discurs racista, masclista, homòfob i reaccionari -de ser portat a la pràctica- pot convertir la vida de milions de persones en un autèntic malson: la comunitat llatina, negra, musulmana, els treballadors en general i la joventut dels EUA i la resta del món, sabem molt bé de tenir a aquest neofeixista dirigint la potència més important del món tindrà terribles conseqüències.

 
A 50 anys del naixement de les Panteres Negres: lliçons per a 2017 PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Teddy Shibabaw • Socialist Alternative (EUA)   
dilluns, 9 de gener de 2017 20:27

Panteras-Negras-ene17A només dos anys de les protestes històriques en Ferguson, Missouri, el moviment Black Lives Matter ja ha tingut un ampli i profund impacte en la política nord-americana. Cap aspecte cultural s'ha quedat indiferent, i el 2016 celebritats com Beyoncé i Colin Kaepernick han portat el racisme als mitjans de comunicació i la societat. Mentre que el moviment ja ha triomfat a fer avançar enormement la discussió sobre la qüestió de raça als Estats Units, encara busca mitjans per fer que es produeixin canvis fonamentals i duradors.

 

 
Jornades de Protesta Internacional contra Donald Trump PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dimecres, 4 de gener de 2017 19:56

cartell SE Trump Gen17A continuació publiquem una crida conjunta de la campanya internacional de protesta contra la política de Donald Trump coincidint amb el seu jurament com a president dels EUA. Des Socialist Alternative als EUA, el Comitè per una Internacional dels Treballadors (CIT / CWI), Esquerra Revolucionària, Socialist Students als EUA i Gran Bretanya, el Sindicat d'Estudiants a l'Estat espanyol i el CEDEP (Comitè en Defensa de la educació Pública) a Mèxic, impulsarem tot tipus d'accions de protesta, incloent vagues estudiantils als EUA, assemblees de solidaritat i concentracions en instituts i Campus universitaris d'Europa, Llatinoamèrica, Àsia, Àfrica... i manifestacions davant les ambaixades i consolats nord-americans de tot el món. Participa en la resistència contra Trump! #ResistTrump

 

 
Cal preparar la Vaga General PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dimecres, 28 de desembre de 2016 17:59

protesta-dic16Amb els pressupostos generals de 2017 el govern de Rajoy fa seves les exigències de la Comissió Europea de reduir la despesa en almenys 8.000 milions d'euros en dos anys, 5.500 milions el 2017, any per al qual es pretén arribar a un dèficit del 3, 1% del PIB. Les retallades i l'assetjament i enderrocament a les conquestes socials de la classe obrera no s'han aturat en absolut, continua sent l'eix central de la política econòmica tant de la burgesia espanyola com europea.

 

 
Itàlia • Gran derrota de Renzi al referèndum PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per ControCorrente (CIT/CWI Itàlia)   
dimecres, 14 de desembre de 2016 23:56

La seua dimissió obri l’oportunitat als treballadors i joves per a lluitar per un futur millor

Al gener del 2014, el dia que Matteo Renzi semblava haver iniciat un camí imparable cap a la glòria després de ser nomenat cap de govern, vam escriure que era el principi del final del líder del Partit Democràtic (PD). El resultat del referèndum constitucional, en què Renzi va ser derrotat per quasi el 60% front a un 40%, demostra no sols la nostra previsió sinó l’absència de perspectiva de la classe dominant italiana. Es van basar en un líder que va demostrar ser un cotxe sense frens que més tard o més prompte estava destinat a estavellar-se. En realitat, el 4 de desembre del 2016 els italians van enviar un missatge clar i enèrgic, no sols al govern i primer ministre, també a tota la classe política, inclosa la que es va alinear amb el ‘No’.

Com publicava Sole24Ore (diari de la patronal industrial i financera), els sectors que van votar ‘Sí’ van ser principalment pensionistes, i les capes mitjanes i altes de la societat. Mentre, els treballadors pitjor pagats i es joves —precisament als que el govern ha dirigit la seua retòrica al llarg de tres anys— van assestar al govern un solemne colp. El vuitanta-u per cent dels que tenen entre 18 i 35 anys van votar ‘No’. La idea que seria possible muntar l’ona de ràbia social simplement guanyant debats televisius, prometent uns pocs euros als sectors més pobres de la societat, pronosticant un apocalipsi si guanyava el “no” i tractant de perseguir Bepe Brillo (líder del Moviment Cinc Estreles) i Matteo Salvini (líder de Lliga Nord) al seu terreny “anti casta política” i “anti Europa”, va demostrar ser una absoluta il·lusió. El mateix s’aplica a aquells que es van presentar com a defensors de la constitució, inclòs Grillo.

Els treballadors, la joventut i les classes mitges empobrides no van votar ‘No’ per a defensar “la millor constitució del món”. Ho van fer per a rebutjar aquells que en lloc de “demolir la vella política” (com tots diuen que van a fer) continuen aixafant la classe obrera i es burlaven d’ella parlant sobre un país que no existeix, on suposadament l’economia està millorant, les empreses estan contractant centenars de milers de joves amb contractes fixes i els impostos baixen. Aquesta és la única raó per la qual ha valgut la pena perdre un parell d’hores de treball i acudir a votar.

Una oportunitat

La derrota massiva de Renzi, la seua dimissió i l’aprofundiment de la crisi del PD —l’autèntic “braç armat” dels grans capitalistes durant els darrers cinc anys— representa un esdeveniment positiu i una oportunitat per als joves i treballadors que volen lluitar per un futur millor. No obstant això, per a que una oportunitat esdevinga un pas endavant ha d’anar acompanyada d’un anàlisi realista de la situació política i social. No hi ha una sola força política al camp del ‘No’ que puga ser un punt de referència per als que realment volen canviar la societat italiana. L’entusiasme pel “No” es pot utilitzar per a iniciar una discussió seriosa sobre una alternativa política d’esquerres capaç d’omplir els carrers i no els col·legis electorals. Però també existeix la possibilitat d’utilitzar-ho per a sembrar il·lusió en la idea que la dimissió de Renzi resol els nostres problemes, que pot renàixer un nou ‘centre esquerra’ o que la victòria del Moviment Cinc Estreles en les pròximes eleccions generals poguera ser una solució real als problemes dels treballadors, cosa que no s’ha produït en cap dels ajuntaments controlats pel moviment de Grillo. Òbviament, nosaltres defensem una alternativa de lluita clara.

Pròximament publicarem un anàlisi en profunditat sobre el vot al ‘No’ i les seues repercussions a Itàlia.

 
Cap mort més per pobresa energètica! Nacionalització de les elèctriques PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Andreu Puig   
dimarts, 13 de desembre de 2016 22:03

enchufeEl 14 de novembre una dona de 81 anys d'edat, Rosa P.V., moria a Reus després de caure a terra ofegada i encegada pel foc causat per una espelma que va encendre al seu llit. Rosa, major i sense recursos, utilitzava aquest mitjà per il·luminar-després del tall de subministrament elèctric ordenat per Gas Natural. La dona recorria als serveis socials de l'Ajuntament de Reus des del 2013 i aquests li ajudaven en el pagament de la factura de l'aigua.

 

Empreses i autoritats es renten les mans

 Davant la indignació social sorgida després d'aquesta mort, tots els responsables del que ha passat s'han rentat les mans. En primer lloc Gas Natural, que va ordenar el tall del subministrament sense comunicar-ho als serveis socials de l'Ajuntament com determina la llei catalana contra els desnonaments i la pobresa energètica. En segon lloc, els governs del PP a l'Estat i de Convergència a Catalunya.

 

 
Standing Rock: La resistència d'una comunitat sioux contra les petrolieres es converteix en bandera de lluita per a milions a Estats Units PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Miguel Campos (Esquerra Revolucionària)   
dilluns, 12 de desembre de 2016 22:57

standing-rock-dic16Després de vuit mesos de protestes contra la construcció d'un oleoducte que representava una gravíssima amenaça per a les seves condicions de vida i pel medi ambient, les comunitats indígenes sioux de Standing Rock (Dakota del Nord) celebraven el passat diumenge 4 de desembre la seva victòria. Standing Rock s'ha convertit ja per a milions de joves i treballadors nord-americans en un símbol del poder de la lluita. Per a la burgesia representa un avís del que els espera.

 La voluntat de lluita dels indígenes sioux de Standing Rock va despertar una ona de simpatia massiva en tot el país que ha mobilitzat a milers d'activistes. Això va forçar finalment al govern federal d'Obama a bloquejar la construcció de l'oleoducte, que representava un projecte important: el seu cost es calcula en 3.8 mil milions de dòlars, està construït ja en més d'un 90 per cent i té com a objectiu transportar 470 mil barrils diaris de cru des de terres petrolieres de Dakota del Nord a refineries d'Illinois.

 
Vaga 24N: Aules buides i desenes de milers d’estudiants als carrers contra les revàlides franquistes! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Sindicat d'Estudiants   
dimarts, 29 de novembre de 2016 16:56

Vencerem!

vag2

La vaga contra les revàlides franquistes convocada pel Sindicat d’Estudiants avui 24N, ha tornat a ser un rotund èxit. Amb un seguiment superior al 90% a Galícia, Catalunya, Madrid, el País Valencià, Andalusia, Astúries, i més del 80% a Euskal Herria, Balears, Canàries, Múrcia, Extremadura i a la resta dels territoris, més de 1,7 milions d’estudiants han buidat les aules, i desenes de milers s’han mobilitzat als carrers a les més de 50 manifestacions que hem convocat. Destaquen les marxes a Barcelona, València, Donostia, Bilbo, Madrid, Vigo, Màlaga, Sevilla, Granada i moltes altres pels milers d’estudiants que han participat en elles, l’ambient de combativitat i la decisió d’arribar fins al final a aquesta batalla per la defensa de l’ensenyament públic.

 
Mor Fidel Castro. El nostre millor homenatge és resistir contra l’ofensiva capitalista i imperialista PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Izquierda Revolucionaria América Latina   
dilluns, 28 de novembre de 2016 22:14

fidel-castro-nov-16El 25 de novembre, a les deu i vint-i-nou minuts de la nit, moria Fidel Castro. Immediatament, diferents mitjans de comunicació burgesos, no han dubtat en obrir les seues pàgines als contra-revolucionaris feixistes cubans i de tota Amèrica Llatina per tal que celebren aquesta mort i profereixen tota mena d’insults contra l’home que, junt a Che Guevara i un grapat de revolucionaris i revolucionàries va liderar la lluita del poble cubà contra la dictadura corrupta i assassina de Batista.

Des de “fill de puta” (com Juan Abreu en El Mundo) fins a “tirà”, “dictador”, etc. el aquelarre contra-revolucionari ha sobrepassat aquesta vegada totes les fronteres. Fins i tot els aparentment més prudents no han pogut ser més sibil·lins en el seu tractament de la notícia. En TVE 24 hores es referien a Fidel com a “líder del règim socialista cubà, que pateix una greu crisi des de fa dècades”. Aquí queda això!

Aquets tractament “informatiu” contrasta vivament amb el respecte i adulació mostrats cap a un personatge tan corrupte i degenerat com és Rita Barberá, per exemple. Però tots els atacs i calúmnies no han pogut ocultar el sentiment de respecte cap a la figura Fidel Castro, i solidaritat i simpatia cap al poble cubà, mostrats per milions de joves i treballadors en tot el món. Aquest sentiment no és casual. Fidel ha esdevingut per mèrits propis un símbol de la lluita dels oprimits contra el capitalisme i l’imperialisme.

 
Quatre anys de govern PP: una legislatura contra la classe obrera PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Mónica Iglesias   
dimecres, 16 de novembre de 2016 20:25

nuevo-gobierno-pp-nov16Des que l'opció de lliurar el govern al PP es va imposar definitivament al PSOE, amb la seva vergonyosa abstenció el passat 29 d'octubre, destacats diputats i alts càrrecs de la formació s'han esforçat per justificar l'injustificable al·ludint a la necessitat de "desbloquejar" el país, com si el simple fet de tenir un govern, independentment de les polítiques que apliqui, fos en si mateix quelcom tremendament positiu.

 No obstant això, el "desbloqueig" que han fet possible els dirigents socialistes, traint les aspiracions de la gran majoria de la seva base social, té poc a veure amb la possibilitat de "fer avançar l'agenda reformista" com patèticament han repetit en els últims dies. Com ja ha anticipat Rajoy, el seu govern està disposat a fer canvis "raonables" però de cap manera a "demolir allò construït" durant la passada legislatura.

 Per descomptat, la dreta no ha engegat tot un seguit de contrareformes per retrocedir ara davant la "brillant" acció parlamentària d'un PSOE fragmentat, feble i en el pitjor moment de la seva història. Tot el contrari, si fem balanç de com ha estat govern de la dreta en aquests anys, no és difícil comprendre què podem esperar per a la propera legislatura.

 

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 6 de 95