"Les classes treballadores en la història d’Irlanda", de James Connolly PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Fundació Federico Engels   
dijous, 16 de febrer de 2017 12:47

portada connollyNova publicació de la Fundació Federico Engels

“…Però l’única manera de desarmar la seua hostilitat (la dels nostres partidaris de classe mitjana i de l’aristocràcia) és assegurant-los que en una Irlanda lliure els seus ‘privilegis’ no es veuran afectats. Això és, garantir que quan Irlanda siga lliure de la dominació estrangera, els soldats irlandesos protegiran els fraudulents beneficis del senyoret capitalista de les ‘mans primes dels pobres’ sense remordiments i amb la mateixa eficàcia que els emissaris d’Anglaterra avui en dia. Sota una altra condició no s’uniran a nosaltres.

Creu algú que les masses lluitaran per aquests ideals?”

 
Cap a la unificació. Comitè per una Internacional dels Treballadors i Esquerra Revolucionària PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dilluns, 13 de febrer de 2017 18:30

Declaració conjunta del CEI del CIT/CWI i el CEI d’Esquerra Revolucionària

Al setembre del 2016 vam publicar una breu declaració després de celebrar entre les nostres uniforganitzacions una reunió inicial molt fructífera, que va posar en evidència un ampli acord polític i una gran coincidència metodològica respecte a la construcció del partit. A aquesta reunió vam acordar iniciar un procés de diàleg, debat polític, col·laboració pràctica i intercanvi de documents i visites.

 
Un Podem per a la lluita i la transformació social PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
diumenge, 12 de febrer de 2017 11:50

Pablo IglesiasL'Assemblea Ciutadana de Podem, l'anomenada Vistalegre II que se celebrarà els propers 10, 11 i 12 de febrer, suposarà un abans i un després per al futur de la formació morada. No només milers de treballadors, joves i activistes socials estan pendents de la pugna interna que ha esclatat, també el gran capital i els seus partits estan intervenint obertament en la batalla, pressionant i promocionant a determinats dirigents. Malgrat el missatge dominant, la crisi de Podem no és només una lluita "pel poder" entre fraccions, sinó el reflex agut de pressions de classe antagòniques.

 

 
Absolució immediata dels "Cinc del Buero" PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
divendres, 3 de febrer de 2017 21:17

manif-5-bueroDemanen quatre anys de presó per defensar l'educació pública!

Al setembre de 2011, després de l'arribada al govern de Mª Dolores de Cospedal, el Partit Popular va llançar un atac salvatge contra l'educació pública, acomiadant de la nit al dia a 800 interins a Castella-la Manxa quan ja aquests tenien assignats els seus centres i molts d'ells ja s'havien desplaçat dels seus llocs d'origen.

 
Després de la victòria contra les revàlides tornem als carrers a tot l’Estat! 9 de Març Vaga General de tota la Comunitat Educativa! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Sindicat d'Estudiants   
dimecres, 1 de febrer de 2017 14:59

9 març

•    Derogació de la LOMCE, la LEC i el 3+2!

•    Devolució dels 7.000 milions d’euros robats a la pública!

•    Per la gratuïtat de l’ensenyament públic, més recursos, més beques, més professors!

•    Cap pacte educatiu amb el PP, la patronal de la privada i l’Església!

•    No a les retallades de Convergència!

Les mobilitzacions convocades pel Sindicat d’Estudiants el passat 26 d’Octubre i 24 de Novembre van ser un èxit rotund. Milions de joves vam buidar els instituts a tots els territoris i centenars de milers vam abarrotar els carrers. Va ser aquesta gran demostració de força la que va obligar al govern del PP a retirar les revàlides franquistes. Una victòria històrica! Amb ella hem demostrat que sí es pot vèncer! No ens conformem únicament amb això, volem que totes les nostres demandes es duguin a la pràctica, sabem com aconseguir-ho! Tornarem a prendre els carrers amb més força que mai fins tornar a vèncer al PP, i derrotar els seus plans d’imposar-nos una educació pública degradada i mancada dels recursos humans i materials més bàsics.

El PP vol un “pacte educatiu”... però amb l’Església i la Patronal

Després de cinc anys de retallades, LOMCE i 3+2, que han provocat una situació catastròfica a les nostres aules, el PP pretén fer-nos creure que ha canviat. Es presenten com un govern renovat, democràtic i dialogant. Però aquestes burdes maniobres ja no colen. Són tan dialogants que han dit que portaran als tribunals la votació del Congrés que per majoria va dir NO a la LOMCE, per així poder seguir aplicant-la! No només això, també volen vendre’ns un “Pacte Educatiu” que no és res més que una maniobra per canviar-li el nom als seus antics plans: destruir l’educació pública. Els seus aliats de Ciutadans i de la direcció colpista del PSOE s’han prestat a ajudar-los en aquesta tasca. Una autèntica vergonya!

Després de la lluita incansable que hem dut a terme no acceptarem res que no sigui la posada en pràctica de les nostres reivindicacions. Que es deixin d’històries! Exigim que es derogui immediatament la LOMCE i el 3+2! Que ens tornin tots els diners robats a l’educació pública, que són més de 7.000 milions d’euros! Que es reverteixin tots els atacs, com els acomiadaments dels nostres professors, que s’acabi la massificació, que es dignifiqui una FP sense taxes i es remunerin les pràctiques a les empreses, que tornin els estudiants expulsats de les facultats per no tenir diners, que s’acabin les taxes abusives i que les famílies treballadores rebin beques dignes per poder accedir a la universitat gratuïtament!

 

Posem fi a les retallades de Convergència! Contra el govern de Puigdemont!

També a Catalunya tenim un govern de dretes que aplica polítiques de dretes: les polítiques de JxSí no són altra cosa que les retallades de Convergència. Apliquen la LOMCE, utilitzen la LEC per retallar i acomiadar a professors, regalen diners públics a escoles de l’Opus, ens cobren centenars d’euros per estudiar a la FP, incrementen brutalment les taxes universitàries, volen imposar el 3+2 l’any vinent a totes les universitats públiques catalanes i només inverteixen un 2% del PIB a l’educació pública. L’única manera de recuperar els centenars de milions que ha retallat Convergència de l’ensenyament públic és impulsant la lluita social als carrers per aconseguir les nostres reivindicacions! Per això fem una crida als companys i companyes de la CUP a que siguin coherents amb les seves paraules i trenquin la seva col•laboració amb el govern de Puigdemont, de Mas i dels capitalistes catalans. Mai aconseguirem res arribant a acords amb aquells que ens neguen els nostres drets socials i democràtics més basics. La nostra força està al carrer!

 

Ho hem aconseguit! El 9 de Març Vaga General de tota la Comunitat Educativa

La lluita que des del Sindicat d’Estudiants hem impulsat durant aquests anys ha mostrat una força espectacular. Hem organitzat ni més ni menys que 24 jornades de vaga i centenars de manifestacions. I sempre hem insistit en la necessitat que tota la comunitat educativa es mobilitzi unida, pares i mares, professors i estudiants, junts a tots els territoris. Per això celebrem que finalment haguem aconseguit aquesta mobilització que tant hem reivindicat: una vaga general unitària de pares, mares, professors, personal laboral i estudiants pel proper 9 de Març. Sí es pot!

 

Des del Sindicat d’Estudiants fem una crida a tots els estudiants d’ESO, Batxillerat, FP i Universitat a buidar les aules el 9 de Març i participar a les manifestacions que convocarem a tots els territoris, a afiliar-se al Sindicat d’Estudiants i formar comitès de vaga a tots els instituts i facultats per aixecar un moviment estudiantil fort i organitzat. Aquesta vaga és un gran pas del que ha de ser una mobilització sostinguda en el temps i ascendent fins que aconseguim totes les nostres reivindicacions. Ho aconseguirem!

 

Tots a la vaga i a les manifestacions el 9 de Març!

Uneix-te al Sindicat d’Estudiants i construeix l’organització al teu institut i facultat!

Afilia’t al nostre web www.sindicatdestudiants.net!

 
EUA: Organitzem 100 dies de resistència contra Trump PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Bryan Koulouris, Alternativa Socialista (CIT • EUA) Nord-Amèrica   
dimarts, 31 de gener de 2017 23:53

Trump Refugees Seattle 91077La classe dirigent es troba profundament dividida mentre explota la resistència de masses

Una de les administracions nord-americanes més reaccionària, intolerant i depredadora de la història moderna ha pres oficialment el poder. La presidència entrant de Trump, amb els seus tuits incendiaris i conferències de premsa estrafolàries i, amb nomenaments del seu gabinet i ordes executives reaccionàries, comprensiblement fan sentir milions de persones que es troben dins d’un malson. Trump ha horroritzat molts al proposar un augment de les deportacions i atacs als drets reproductius de les dones i als sindicats, mentre el nou congrés amb majoria republicana està ocupat desmantellant l’Obamacare. La gent té por d’un home que ha glorificat l’assalt sexual, incitat a la violència racista i que ha obtingut milers de milions de dòlars explotant gent treballadora.

 
Un any del Govern Puigdemont · La CUP ha de trencar amb Convergència! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dissabte, 28 de gener de 2017 12:14

L’impressionant mobilització de masses de les Diades del 2012 i el 2013, amb més d’un milió de persones als carrers, expressava el desig d’àmplies capes de la població d’un canvi polític i social radical. Aquesta mobilització, especialment entre amplis sectors de la joventut, expressa una voluntat de canvi que va més enllà dels límits on pany govretén situar-la la dreta nacionalista de Convergència (ara PDeCAT), vinculant-se a la lluita contra la repressió dels drets democràtics nacionals, contra les imposicions espanyolistes del PP i de l’aparell de l’Estat i defensa del dret d’autodeterminació amb la batalla per acabar amb les retallades i la lògica del sistema capitalista.

Les desigualtats a Catalunya es situen entre les majors de la UE. Les rentes del 20% de la població amb més ingressos són 6 vegades superiors a les del 20% més pobre. La població en pobresa extrema va augmentar un 28,5% entre el 2013 i el 2014, segons un informe de les Entitats Catalanes d’Acció Social. El malestar social que provoca aquest abisme entre la riquesa d’uns pocs i el patiment de la majoria va tenir un primer reflex polític al desenvolupament de l’Assemblea Nacional de Catalunya i l’explosió de participació a les Diades. També al creixement electoral d’ERC a les eleccions del 2015 i la forta irrupció d’una organització independentista i anticapitalista com la CUP.

 
Massiva mobilització recorre Bilbo el 14 de gener contra la dispersió dels presos bascs PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Iker Otermin – Ezker Iraultzailea   
divendres, 27 de gener de 2017 10:19

manifestacion-presos-14117Una enorme marea de gent va recórrer el 14 de gener els carrers de Bilbo, convocats per Sare, en una manifestació massiva contra la dispersió dels presos i la vulneració dels drets humans més bàsics que pateixen constantment ells i les sues famílies a les presons de l’Estat espanyol i l’Estat francès. Fent front a la pluja i el fred, van acudir a la cita 78.000 persones segons els organitzadors, composat majoritàriament  tant per joves com treballadors de totes les edats. Així culminaven els tres mesos de manifestacions, concentracions, actes i iniciatives locals a favor dels drets dels presos bascs sota la consigna #yodenuncio.

 
La resposta de Kshama Sawant al discurs de Donald Trump PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Socialist Alternative CIT·EUA   
dijous, 26 de gener de 2017 20:32

kshamaKshama Sawant és regidora a l’ajuntament de Seattle per Socialist Alternative (CIT·EUA)

Germans i germanes,

Donald Trump ara és el depredador per excel·lència, està al front d’una de les administracions més dretanes i perilloses de la història dels EUA. Al seu discurs d’inauguració, fa uns minuts, Trump ha dit que el seu govern seguirà el camí recte, serà un govern pel poble. Aquests homes i dones oblidats ja no ho seran més. Crearà escoles i bons oficis per tothom, portarà de nou la riquesa als treballadors dels EUA.

Però, germanes i germans, Trump és un mentider i un estafador. Ha construït la seva administració sobre el pitjor fang de la classe multimilionària, el fanatisme dretà i l’elit

 
40 aniversari de la matança d’Atocha. Entrevista a l’històric dirigent de CCOO Joaquín Navarro PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dimecres, 25 de gener de 2017 07:30

JnavEl 24 de Gener de 1977 tres pistolers feixistes van assassinar a un despatx laboralista de CCOO al carrer Atocha, Madrid, a tres advocats, un estudiant de dret i a un administratiu, deixant a més a més quatre ferits. Aquest brutal atemptat, conegut com la matança d’Atocha, va causar una profunda commoció i una impressionant resposta per part de la classe obrera. L’enterrament, celebrat el 26 de Gener, es va convertir en una gegantina manifestació i centenars de milers de treballadors es van declarar en vaga a Madrid i a altres zones de l’Estat.

 
Un clamor contra Trump recorre el món! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dilluns, 23 de gener de 2017 14:31

marcha-mujeres-NYLes marxes de dones omplen els carrers dels EUA i de desenes de països

Es calcula que 4 milions de persones van omplir els carrers de les principals ciutats nord-americanes. La Marxa de les Dones va ser convocada mitjançant les xarxes socials per defensar la igualtat i els drets de les dones davant d’un president misògin i una administració que pretén acabar amb els drets com l’avortament, la reproducció assistida o la planificació familiar, finalment es va convertir en una mobilització sense precedents d’oposició a Donald Trump i la seva reaccionaria administració.

Més de 500.000 a Washington; 75.000 a Los Ángeles; 250.000 a Nova York; més de 100.000 a Denver; 130.000 a Seattle; 150.000 a Boston; 100.000 a Portland; 250.000 a Chicago; 75.000 a Madison; 100.000 a Oakland; 50.000 a San Francisco; 60.000 a Atlanta; 90.000 a Saint Paul (Minesotta); 50.000 a Austin (Texas), fins i tot a l’Antàrtida el personal de la base nord-americana va participar a la protesta. Han estat les protestes més grans de la història dels EUA, superant als 600.000 que al 1969 van protestar contra la guerra del Vietnam, als 250.000 que ho van fer per escoltar a Martin Luther King, al milió que es va reunir a Nova York contra les armes nuclears o al milió que al 1993 exigia els drets de la comunitat LGTBQ.

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 6 de 96