Fora Rajoy i el seu govern de les retallades i la corrupció! ¡Per guanyar la moció de censura, preparar la vaga general als carrers! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dimarts, 16 de maig de 2017 19:50

mani-20m17

Esquerra Revolucionària (IR) crida a participar activament en la concentració convocada per Units-Podem aquest dissabte 20 de maig a la Puerta del Sol per donar suport a la moció de censura contra Rajoy i el seu Govern.

 

 
La veritable cara del PNB: un partit de dretes, al servei dels rics i contaminat per la corrupció PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Ezker Iraultzailea   
dilluns, 15 de maig de 2017 00:11

Urkullu-y-RajoyL'acord assolit pel PNB per sostenir al govern del Partit Popular, acorralat per l'explosió de corrupció que inunda les seves files amb més de 800 imputats, ha rebut els elogis de la patronal basca i espanyola, de la dreta i del partit socialista basc amb el que governa la comunitat autònoma. Gràcies al PNB el PP podrà tirar endavant una legislatura tremendament complicada per la seva debilitat al parlament i un gran descrèdit a causa dels casos de corrupció que han marcat la seva història. Però el joc no acaba pas aquí. També gràcies al PNB, la gestora colpista del PSOE podrà presentar-se com a oposició i lliurar-se així d'aparèixer de nou com un salvavides per PP en plena campanya d'eleccions a la secretaria general.

 

 
Estibadors en lluita PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
diumenge, 14 de maig de 2017 10:16

Ni un pas enrere en la defensa de tots els llocs de treball! Cap retrocés en les condicions laborals en els ports!

 Per un pla de vaga i mobilitzacions que derroti al PP i els seus aliats!

 estibadors

El Govern del PP anunciava aquest divendres l'aprovació d'un nou decret sobre l'estiba que presentarà la setmana que ve al parlament. El ministre de Foment De la Serna ha explicat clarament què pretenen: "l'estiba ja és un sector alliberat". Sabem què significa això: alliberat de qualsevol forma d’organització sindical o de drets per als treballadors, però tanmateix obert a la precarietat laboral i l'explotació capitalista més salvatge.

 
Segona volta a França: elegit Macron, el candidat dels banquers i dels grans empresaris PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Gauche Révolutionnaire   
divendres, 12 de maig de 2017 07:54

Francia Insumisa¡Organitzem la resistència!

Les eleccions presidencials franceses han mostrat un rebuig històric als partits tradicionals, amb l'eliminació a la primera volta del Partit Socialista d'Hollande, al poder, i del partit de Sarkozy (LR) amb el seu corrupte candidat Fillon. La còlera social s'ha expressat de manera clara amb els set milions de vots per Mélenchon amb un programa de ruptura amb l'austeritat i contra la degradació de les nostres condicions de vida i laborals. Però aquest vot no ha estat suficient per tancar el camí a Le Pen i el Front Nacional, que han aconseguit passar a la segona volta davant de Macron, el candidat designat per la classe dominant.

Finalment Macron ha estat elegit amb un 65.8% dels vots enfront del 34.2% de Le Pen. Els capitalistes han aconseguit així el titella que necessitaven per continuar i aprofundir la seva política d'austeritat i de repressió contra els treballadors, els joves, els aturats i els immigrants. Però la situació no és tan senzilla com sembla.

 

 
Volem ser com som. Prou d’opressió contra la comunitat LGTBI! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Paula Mateo Calero (Esquerra Revolucionària/Lliures i Combatives Astúries)   
divendres, 5 de maig de 2017 07:01

LGTBI PortadaEl 1969, el Front d’Alliberament Gai publicava el primer número de la revista Come Out!, presentant-se com a “un grup revolucionari homosexual composat per dones i homes conscients que el complet alliberament sexual sols pot realitzar-se amb la demolició de les actuals institucions socials. Rebutgem els intents de la societat d’imposar papers sexuals i qualsevol definició de la nostra naturalesa, perquè hem renunciat als esmentats papers i als mites simplistes de la societat. Volem ser el que som. Volem crear noves formes socials i noves relacions humanes basades en la fraternitat, la cooperació, el amor i la desinhibició de la sexualitat. Babilònia ens ha dirigit cap a una sola meta: la revolució”.

 
La Revolució dels Clavells. Quan la classe obrera portuguesa va tocar el cel amb les mans PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Carles Rosich   
dimecres, 26 d'abril de 2017 23:36

 El 25 d’abril es va complir el 42 aniversari de la Revolució dels Clavells. Reproduïm a continuació la introducció de "La Revolució dels Clavells", de Jordi Rosich, publicat per la Fundació Federico Engels al març de 2013.

 
Creació d'Un País en Comú PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Miguel Campos   
diumenge, 23 d'abril de 2017 21:47

vag3Cal lluitar per l'autodeterminació i el socialisme, no gestionar el capitalisme!

El 8 d'abril es fundava al Poliesportiu Vall d'Hebron de Barcelona "Un país en comú", partit català d'esquerres resultat de la fusió d'En Comú (formació liderada per Ada Colau, alcaldessa de Barcelona) Esquerra Unida i Alternativa (EUiA ) i Iniciativa per Catalunya (IPC).

L'organització de Podem a Catalunya, Podem, s'ha dividit respecte al nou partit. La minoria errejonista s'ha integrat, mentre el sector majoritari ha decidit mantenir-se al marge, almenys de moment. La direcció estatal de Podem ha marcat distàncies davant aquesta negativa. Pau Echenique va assistir al Congrés fundacional i Pablo Iglesias va fer una intervenció per vídeo.

 
Desarmament definitiu d'ETA PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Ezker Iraultzailea   
dimecres, 12 d'abril de 2017 18:16

Desarme-de-ETAPel dret d'autodeterminació. Per una Euskal Herria Socialista!

 La lluita de masses és el camí per aconseguir-ho!

El 8 d'abril, gairebé cinc anys després de diversos intents de desarmament infructuosos boicotejats per l'acció policial, ETA s'ha desarmat completa i definitivament. L'esdeveniment, que marca el final de 50 anys d'activitat armada, va tenir l'arrop de milers de persones a Baiona que van exigir al govern del PP l'acostament dels presos d'ETA a les presons d'Euskal Herria, l'alliberament dels quals estan greument malalts i la necessària desmilitarització d’Hego Euskal Herria, el territori europeu amb més presència de forces policials.

 
Derrotar la gran coalició amb la lluita als carrers! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Esquerra Revolucionària   
dimecres, 12 d'abril de 2017 17:38

Rajoy-y-Suana-DiazEs van a complir sis mesos de govern de Mariano Rajoy i els atacs als drets democràtics i a les nostres condicions laborals i salarials s’intensifiquen. Per descomptat, no parlem d’un govern fort amb una base social entusiasta. L’executiu del PP és precari i sobreviu gràcies a dos punts de suport: un parlamentari, com el recolzament dels diputats de Ciudadanos i els de la bancada socialista plegats a una gestora colpista; i un altre sindical, el que proporcionen les actuals direccions de CCOO i UGT entregades per complet al joc de la desmobilització i el pacte social.

 
Veneçuela. La política del govern Maduro ¿Cap al socialisme o reforçant el capitalisme? PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Declaració Conjunta d'Esquerra Revolucionària • Socialismo Revolucionario Venezuela   
divendres, 7 d'abril de 2017 19:33

Maduro y el TSJEl 30 de Març el Tribunal Superior de Justícia de Veneçuela (TSJ) decidia assumir les funcions de l'Assemblea Nacional (AN). Aquesta última, elegida el 6 de desembre de 2015, està dominada pels partits de la dreta agrupats en la Mesa d'Unitat Democràtica (MUD). Immediatament els esdeveniments es van succeir de manera sorprenent. El divendres 31 de març la fiscal general, Luisa Ortegas Díaz, va declarar que la sentència del TSJ sobre l'assemblea nacional violava la constitució. Per al dissabte 1 d'abril, el president Nicolás Maduro es reunia amb el Consell de Seguretat (integrat pels presidents d'AN i TSJ, cap d'Estat, vicepresident, ministres de Defensa, Interior i Exteriors) i sol·licitava la revisió de la decisió del TSJ respecte a l'assemblea nacional. Per desconcert de tots, el president Nicolás Maduro afirmava no conèixer la decisió i tornava els seus poders a l'Assemblea.

 
Lluitar contra la repressió de l'Estat sense claudicar davant Convergència PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Miguel Campos / Esquerra Revolucionària / Catalunya   
dilluns, 3 d'abril de 2017 20:03

 Per l'autodeterminació, per una Catalunya socialista!

 ana grabiel saluda a puigdemontDesprés d'inhabilitar per un període de dos anys a l'ex president de la Generalitat, Artur Mas, i a les exconselleres Ortega i Rigau, la dreta espanyolista del PP continua la seva escalada repressiva contra els dirigents que van promoure la consulta no vinculant del 9 de novembre de 2014. El passat 22 de març, Francesc Homs, portaveu del PDCat (antiga Convergència) al Congrés dels Diputats, era condemnat a un any i un mes d'inhabilitació i 30.000 euros de multa. Aquestes inhabilitacions van acompanyades de la querella penal contra la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell (ERC), i amenaces contra altres dirigents si la proposta de realitzar un nou referèndum sobre la independència de Catalunya aquest any seguís endavant.

 

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 3 de 96