Agressions feixistes a la Universitat (País Valencià) PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Sindicat d'Estudiants   
diumenge, 10 de desembre de 2006 15:10
En la recent campanya electoral al claustre, els feixistes de la Universitat, que estan crescuts després de l'agressió contra un estudiant al març, i que fins i tot s'han pogut presentar a les eleccions baix l’hipòcrita nom de Estudiantes por la Libertad, han estat provocant contínuament a les associacions progressistes, i especialment al SEPC.

El dimecres 29, últim dia de la campanya, un grapat de fatxes va provocar contínuament als que estaven en les taules electorals d'Història, membres de candidatures d'esquerres, i fins i tot van provocar un enfrontament amb companys del SEPC. El dia següent es veuria que tot es tractava d'una estratègia per criminalitzar als companys, presentant-se com a víctimes, i d'augmentar el seu grau d'impunitat a la Universitat. Dos policies, sense cap permís del rectorat, van entrar a l'edifici de Ciències Socials, on se celebraven les eleccions, i acompanyats de dos dels feixistes, van identificar a varis companys del SEPC (denunciats per "desordres públics", “coacció” i altres càrrecs), amb la pretensió de detenir-los, però l'escàndol d'entrar al recinte universitari sense autorització legal, davant unes 70 persones atònites i indignades, va impedir la seua intenció. Tres membres del SEPC van ser citats per al dia següent, quan al parèixer van ser detinguts i vexats (obligats a despullar-se i a fer flexions). Posteriorment, serien alliberats amb càrrecs.
 
Presentació de la pàgina web www.manosfueradevenezuela.org PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Redacció Militant   
divendres, 1 de desembre de 2006 09:44
WWW.MANOSFUERADEVENEZUELA.ORG

Fa poques setmanes s’ha engegat a l’Estat espanyol la pàgina web de la campanya internacional en defensa de la revolució Bolivariana: Hands off Venezuela. L’objectiu de la campanya és explicar el procés revolucionari que s’està donant a Amèrica Llatina de la que Venezuela és capdavantera. L’any 2002 l’oligarquia veneçolana amb el recolzament dels Estats Units va intentar fer un cop d’estat que les masses van avortar. Des de llavors els intents de la reacció per fer fora a Chávez i aixafar la revolució han estat constants. Els mitjans de comunicació de la burgesia, a nivell mundial, estant fent autèntics esforços per desfigurar el procés revolucionari i legitimar la reacció, conscients que una victòria revolucionaria a Venezuela generaria una enorme simpatia entre els oprimits a tot el món. Aquesta nova pàgina web vol mantenir-nos informats del que està passant realment a Venezuela, intentant contrarrestar la campanya grollera de calúmnies que pateixen tots els pobles que es volen lliurar capitalisme.
La presentació de la pàgina web no podia ser més oportuna. El diumenge, 3 de desembre, hi ha eleccions presidencials a Venezuela. La reacció, que ja s’ha tret la màscara de “demòcrata” intentarà, si pot, fer algun tipus d’acció per desligitimar les eleccions. Des de la pàgina mantindrem informats dels últims esdeveniments.
Entra a la pàgina web i participa activament en la campanya internacional!! 
Pròleg del llibre "Euskal Herria y el socialismo" PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Eloy Val   
dimarts, 28 de novembre de 2006 09:11
Aquesta setmana publiquem el pròleg del llibre "Euskal Herria y el socialismo" d'Alan Woods i Eloy Val. Els autors han fet un anàlisi històric de la qüestió nacional des d'un punt de vista marxista, o sigui, des del punt de visa dels interessos de la classe obrera, una perspectiva que pràcticament ningú ha tingut en compte a l'hora d'analitzar el conflicte. Creiem que és un llibre fonamental per a comprendre l'actual situació a Euskal Herria, però també a Catalunya i Galícia, així com altres llocs del món on sota el capitalisme l'opressió nacional i social s'ha convertit en crònica. Al final de l'article hi ha l'adreça d'internet on podràs baixar-te el llibre complert gratuït. També el pots adquirir al Casal Marxista de Bar-
celona, a la Fundació F.Engels o sol.licitant-lo al nostre e-mail de contacte.
 
La Llei de Partits, una amenaça per a la classe obrera PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Eloy Val   
dilluns, 20 de novembre de 2006 07:20
La Llei de Partits entrà en vigor el 26 de juny 2002 després de ser aprovada al Congrés dels Diputats. Fou redactada expressament per a il•legalitzar a l’esquerra abertzale, però representa una amenaça per aquelles organitzacions polítiques que el sistema consideri molestes i pretengui eliminar.
 
Phil Mitchinson – Company, amic i lluitador PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Rob Sewell   
dilluns, 20 de novembre de 2006 05:12
Per a tots els companys ha estat una gran commoció escoltar la tràgica notícia de la mort prematura del company Phil Mitchinson, editor adjunt del periòdic marxista Socialist Appeal i dirigent de la Corrent Marxista Internacional.
Malauradament, Phil va patir un greu atac al cor la nit passada, va ser dut ràpidament a l’hospital on van ser incapaços de salvar-lo. Tenia 38 anys d’edat.


 
Onada repressiva de l’Estat contra l’esquerra abertzale. Que està passant a Euskal Herria? PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Eloy Val   
dijous, 16 de novembre de 2006 09:48
Quan falta poc per fer els vuit mesos des que ETA declarà un alto el foc permanent, el anomenat “procés de pau”, o “procés democràtic de resolució del conflicte”, no passa pel seu millor moment. La imatge de les herriko tabernes ocupades per la Guardia Civil i la Ertzaintza, i els sumaris contra 37 dirigents abertzales han estat el contrapunt a un polaritzat debat al Parlament europeu, on es va aprovar la proposta del PSOE per deu vots de diferència, a penes 24 hores després que a França es portés a terme una acció per a fer-se amb una partida de 350 pistoles que apunta a ETA.
 
“The Wind that Shakes the Barley” Ken Loach, 2006 PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Antoni Manyanós   
dijous, 16 de novembre de 2006 09:39

Sinopsi


Irlanda, 1920. El Sinn Féin ha guanyat les eleccions de 1918 amb una campanya contra el reclutament obligatori d’irlandesos. La cúpula dirigent del partit ha segut detinguda i empresonada. El partit queda en mans dels “Voluntaris” liderats per Michael Collins. S’inicia una lluita que pretén finalitzar l’alçament de Pasqua de 1916 i alliberar Irlanda del domini britànic. Aquest context és el que inicia el nou film de Ken Loach. Dos germans s’involucren de ple en el procés de lluita contra l’ocupació britànica. El director britànic ens aproxima en 127 minuts al procés que culminarà amb la independència d’una part d’Irlanda de l’Imperi Britànic.
El film té un gir important amb l’encontre entre Damien i Dan, ferroviari irlandès, voluntari de l’exèrcit James Connoly del Poble i involucrat en la lluita obrera de 1913. Després d’aquesta trobada Damien s’implica de ple en la lluita armada, en la brigada liderada pel seu germà Teddy.


 
La lluita dels treballadors de l’aeroport del Prat (Barcelona) PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Carta a la redacció d’un treballador d’Iberia   
dilluns, 20 de novembre de 2006 05:24
Com no han de passar successos com els de l’Aeroport del Prat? Els treballadors d’Iberia portem anys patint retalls en les nostres condicions laborals. Fa anys treballar a Iberia era, en aquest país, gairebé un títol. Una nòmina d’Iberia t’obria gairebé totes les portes. A l’actualitat, alguns, molts de nosaltres sentim vergonya per treballar a Iberia… o el que queda d’ella gràcies a les subcontrates.


 
Carta a la redacció d'un treballador d'Iberia PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Carta a la redacció d'un treballador d'Iberia   
dijous, 16 de novembre de 2006 09:44

La lucha de los trabajadores del aeropuerto El Prat (Barcelona)


¿ Cómo no van a ocurrir sucesos como los Aeropuerto del Prat? Los trabajadores de Iberia llevamos años sufriendo recortes en nuestras condiciones laborales. Hace años trabajar en Iberia era, en este país, casi un título. Una nómina de Iberia te abría casi todas las puertas. En la actualidad algunos, muchos, de nosotros sentimos vergüenza por trabajar en Iberia... o lo que queda de ella gracias a las subcontratas. 
Eleccions al Parlament de Catalunya, una seriosa advertència per al PSC-PSOE. PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Redacció   
dissabte, 4 de novembre de 2006 15:12

La reedició no és suficient: el tripartit ha de girar cap a l’esquerre.


Abans de les eleccions celebrades el 1 de novembre era ben coneguda la preferència de Zapatero i de l’aparell del PSOE per fer algun tipus de pacte entre CIU i el PSC. Montilla mateix, durant la campanya electoral, va ser molt clar al dir que l’objectiu no era reeditar el tripartit, la qual cosa, a la pràctica deixava més oberta l’opció d’un pacte, obert o encobert, amb CIU. Després de les eleccions l’objectiu prioritari de CIU fou arribar a un acord amb el PSC abans que amb ERC. També les editorials d’El Pais i La Vanguardia de l’endemà de les eleccions deixava clares les preferències per aquesta fórmula, reflectint els interessos d’un sector de la dreta tant a Barcelona com a Madrid.
Però la sociovergència tenia un problema: tant si el PSC permetia que CIU governés a Catalunya i, encara més, si es formava un govern de coalició entre CIU i PSC, les perspectives per aquest últim partit eren prou negres a l’hora d’encarar-se amb les pròximes eleccions municipals. No podem oblidar que l’enfrontament entre la dreta i les esquerres a Catalunya s’expressa, en el terreny electoral, en la disputa entre CIU i PSC. Un acord entre els dos partits hagués tingut un efecte encara més desmobilitzador entre l’electorat socialista, una tendència que de fet, s’ha expressat de forma rotunda l’1 de novembre. Si segueix així o fins i tot si es profunditza aquesta tendència, la situació del PSC a Catalunya podria acabar posant al PSOE en una situació delicada de cara a les pròximes eleccions generals.


 
Èxit de la vaga a tots els instituts públics de Catalunya PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Sindicat d'Estudiants   
dijous, 26 d'octubre de 2006 10:45


2000 ESTUDIANTS ENS CONCENTREM PACÍFICAMENT A BARCELONA PER UN FUTUR DIGNE
A Girona i Tarragona centenars d'estudiants han sortit al carrer en manifestació


Més de 2000 estudiants ens hem concentrat a partir de les 12 hores a Pl. Universitat de Barcelona després que el Sindicat d'Estudiants es veiés obligat a acatar la sentència judicial que ratificava la prohibició, efectuada pel Departament d’Interior, la Junta Electoral Provincial de Barcelona i elñ Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, de la manifestació que avui hi havia prevista fins a Pl. Sant Jaume en defensa d'un futur digne per a la joventut i d'una educació pública de qualitat.


El Sindicat d'Estudiants considera que la vaga ha estat un èxit rotund. Malgrat tots els impediments que avui s'han posat en molts centres (tancant portes, impedint als estudiants participar en la vaga i amenaçant amb sancions) i malgrat la repressió que suposa que, a poques hores de la manifestació, aquesta hagi estat il·legalitzada, el Sindicat d'Estudiants ha aconseguit el seu objectiu: posar de manifest els problemes que avui aguaiten als joves i denunciar, davant els dos mil estudiants que avui han anat a Plaça Universitat, l'actitud repressora dels jutges i del Departament d’Interior de la Generalitat.


En aquest sentit el Sindicat d'Estudiants manifesta el seu absolut rebuig a la prohibició de la manifestació per part del Departament d’Interior de la consellera Montserrat Tura, la Junta Electoral Provincial de Barcelona i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Actituds antidemocràtiques i repressores com aquestes només perjudiquen a l'esquerra i beneficien a la dreta. Han oblidat que han arribat al govern gràcies a la mobilització massiva i al vot de milions de joves i treballadors d'esquerres, i aquestes actituds solament beneficien a la dreta més rància representada per CIU i el PP, que quan han estat en el Govern han reprimit i criminalitzat a la joventut. El Sindicat d'Estudiants anuncia que començarà immediatament una campanya a nivell estatal en contra de la repressió i per la llibertat d'expressió.


Barcelona, a 26 d’octubre de 2006

Vine a la reunió del Sindicat d’Estudiants!
Dissabte, 28 d'octubre C.Reina Amàlia, 6, baixos 08001-Barcelona
METRO Paral·lel o Sant Antoni
Tel. 93 3248325.
A la assemblea discutirem de:
1 . Balanç de la jornada de lluita del 26 d'octubre i campanya contra la repressió
2 . XIII Congrés estatal del Sindicat d’Estudiants,
que es celebrarà a Madrid els dies 10, 11 i 12 de novembre de 2006.


 
<< Inici < Anterior 91 92 93 94 95 96 Següent > Final >>

Pàgina 95 de 96