Èxit de la vaga a tots els instituts públics de Catalunya PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Sindicat d'Estudiants   
dijous, 26 d'octubre de 2006 10:45


2000 ESTUDIANTS ENS CONCENTREM PACÍFICAMENT A BARCELONA PER UN FUTUR DIGNE
A Girona i Tarragona centenars d'estudiants han sortit al carrer en manifestació


Més de 2000 estudiants ens hem concentrat a partir de les 12 hores a Pl. Universitat de Barcelona després que el Sindicat d'Estudiants es veiés obligat a acatar la sentència judicial que ratificava la prohibició, efectuada pel Departament d’Interior, la Junta Electoral Provincial de Barcelona i elñ Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, de la manifestació que avui hi havia prevista fins a Pl. Sant Jaume en defensa d'un futur digne per a la joventut i d'una educació pública de qualitat.


El Sindicat d'Estudiants considera que la vaga ha estat un èxit rotund. Malgrat tots els impediments que avui s'han posat en molts centres (tancant portes, impedint als estudiants participar en la vaga i amenaçant amb sancions) i malgrat la repressió que suposa que, a poques hores de la manifestació, aquesta hagi estat il·legalitzada, el Sindicat d'Estudiants ha aconseguit el seu objectiu: posar de manifest els problemes que avui aguaiten als joves i denunciar, davant els dos mil estudiants que avui han anat a Plaça Universitat, l'actitud repressora dels jutges i del Departament d’Interior de la Generalitat.


En aquest sentit el Sindicat d'Estudiants manifesta el seu absolut rebuig a la prohibició de la manifestació per part del Departament d’Interior de la consellera Montserrat Tura, la Junta Electoral Provincial de Barcelona i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Actituds antidemocràtiques i repressores com aquestes només perjudiquen a l'esquerra i beneficien a la dreta. Han oblidat que han arribat al govern gràcies a la mobilització massiva i al vot de milions de joves i treballadors d'esquerres, i aquestes actituds solament beneficien a la dreta més rància representada per CIU i el PP, que quan han estat en el Govern han reprimit i criminalitzat a la joventut. El Sindicat d'Estudiants anuncia que començarà immediatament una campanya a nivell estatal en contra de la repressió i per la llibertat d'expressió.


Barcelona, a 26 d’octubre de 2006

Vine a la reunió del Sindicat d’Estudiants!
Dissabte, 28 d'octubre C.Reina Amàlia, 6, baixos 08001-Barcelona
METRO Paral·lel o Sant Antoni
Tel. 93 3248325.
A la assemblea discutirem de:
1 . Balanç de la jornada de lluita del 26 d'octubre i campanya contra la repressió
2 . XIII Congrés estatal del Sindicat d’Estudiants,
que es celebrarà a Madrid els dies 10, 11 i 12 de novembre de 2006.


 
Comunicat del Sindicat d’Estudiants PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Sindicat d'Estudiants   
dijous, 26 d'octubre de 2006 06:09

Comunicat del Sindicat d’Estudiants enfront la prohibició de la manifestació d'avui a Barcelona en defensa dels drets de la joventut

El Departament d’Interior de la Generalitat, la Junta Electoral de Barcelona i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya han comès un greu atropellament contra els drets democràtics.


Per a avui, dia 26 d'octubre, està convocada una jornada de lluita estudiantil arreu de l'Estat. Es celebraran desenes de manifestacions d'estudiants per a protestar pels cada cop més greus problemes que estan afectant als joves: deteriorament de l'educació pública, encariment exorbitant del preu de l'habitatge, precarietat laboral i un futur cada vegada més incert.

Increïblement, 3 dies abans de la convocatòria, aquest dilluns, vam rebre del Departament d’Interior de la Generalitat una comunicació en la qual es prohibia la manifestació del Sindicat d’Estudiants al·legant una decisió de la Junta Electoral Provincial de Barcelona per la qual “no es pot autoritzar la concentració de protesta per considerar que la mateixa pugui tenir contingut electoral”.

La dreta, durant els més de 20 anys que CIU va estar en el govern de la Generalitat, es va caracteritzar per la seva actitud tremendament repressiva i antidemocràtica enfront les reivindicacions socials. El mateix podem dir dels 8 anys de govern del PP en el govern central.

Però el més lamentable és que ara es prohibeixin manifestacions sota un govern de partits de l'esquerra, que estan en el govern pel vot de milers de joves que ara es veuen privats d'expressar les seves inquietuds i reivindicacions socials per considerar que es tracta “d'un acte de campanya” que entra en col·lisió amb “el pluralisme polític”.


La prohibició de la manifestació a Barcelona reflecteix diverses coses. En primer lloc la por a la lluita de la joventut que tenen els poderosos i tots aquells que no tenen altre programa més que gestionar el podrit sistema capitalista. Temen que la mobilització de la joventut posi en evidència els privilegis d'uns i la falta d'alternativa d'uns altres. Per això estaven tan alarmats davant la mobilització per un habitatge digne, que finalment es va suspendre, fa tot just unes setmanes.

Temen les mobilitzacions organitzades, temen les expressions conscients de la joventut. Això explica la intensa campanya de criminalització de la joventut en l'últim període, especialment intensa a Barcelona.

En segon lloc aquesta prohibició revela la farsa de la democràcia burgesa, la democràcia dels rics. Les boniques paraules sobre la llibertat d'expressió, reunió i manifestació escrites en la Constitució i en l’Estatut queden ràpidament en paper mullat quan els interessos d'una minoria són posats en dubte i sempre hi ha una “llei”, molt menys coneguda, que legalitza qualsevol atropellament als drets democràtics. On està la “festa de la democràcia” en aquesta campanya electoral? (...)

 
ELECCIONS A CATALUNYA PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Lluís Perarnau   
divendres, 6 d'octubre de 2006 00:21
Per un govern d’esquerres amb un programa socialista
No n’hi ha prou amb votar: cal organitzar-se i lluitar
    
    
Després del pacte Zapatero-Mas per a l’Estatut, que ha comportat la crisi del govern tripartit i les eleccions anticipades, la dreta s’afanya per recuperar el govern a Catalunya. Després de 23 anys de governs de CiU, el govern tripartit havia generat expectatives entre importants sectors dels treballadors i la joventut. Per fi un govern d’esquerres que posaria fi a la política que havia estat portant a terme la dreta durant dues dècades: subvencions exagerades a l’escola privada en detriment de l’escola pública, privatització creixent de la sanitat, mesures a favor dels especuladors immobiliaris, aprovació d’acomiadaments massius i tancament de factories de multinacionals amb beneficis exorbitants... Malauradament, els dirigents del govern tripartit no han marcat un punt de ruptura amb totes les polítiques anteriors, sinó que en els aspectes fonamentals hi ha hagut una continuïtat, el que ha portat a defraudar les expectatives que s’havien dipositat en un canvi real en la situació.
 
EL PROBLEMA DE LA VIVENDA PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Redacció   
dimecres, 18 d'octubre de 2006 10:10
EL PROBLEMA DE LA VIVENDA EN EL CAPITALISME
UN GRAN NEGOCI PER A LES CONSTRUCTORES


Les dificultats per a aconseguir un habitatge digne per a milions de joves i treballadors en general, són conegudes per tots. Fent un gran sacrifici, assoleixen accedir a ella, es col•loquen en una situació límit amb hipoteques vitalícies, gairebé hereditàries i amb quotes mensuals que escanyen l'economia familiar.

El preu de l'habitatge en termes reals va créixer gairebé 14 vegades més que els salaris en els últims 17 anys, segons un informe de CCOO analitzant el període de 1987-2004. Així, el preu mig dels pisos en aquest període va créixer més d'un 130%, mentre que els salaris van augmentar en un 9,6%.
 
IES PAU CLARIS: CONTRA LA IMPOSICIÓ DE LA RELIGIÓ CATÃ’LICA PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Sindicat d'Estudiants   
dimecres, 18 d'octubre de 2006 10:18
IES PAU CLARIS: CONTRA LA IMPOSICIÓ DE LA RELIGIÓ CATÒLICA
PROU DE CRIMINALITZAR A LA JOVENTUT
UN ALUMNE DE L'IES PAU CLARIS ÉS AGREDIT PER LA “PROFESSORA” DE RELIGIÓ DEL CENTRE


La direcció de l’institut i l’Administració educativa, després de consentir que la religió catòlica s’imposi als alumnes que sol•liciten no impartir-la, ara volen sancionar a l’alumne, i expulsen a desenes d’estudiants del centre, obligant-los a fer una assemblea en el carrer, i avisa a la policia com si es tractés de delinqüents


 
(MÈXIC) LES ASSEMBLEES POPULARS, Ã’RGANS DE PODER OBRER PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Ubaldo Oropeza (Tendencia Marxista Militante, Mèxic )   
dimecres, 18 d'octubre de 2006 09:57
La característica més important de tot aquest procés que hem estat vivint de mobilitzacions de masses, és la presa de consciència dels treballadors. Trotsky deia que en un procés revolucionari el que canvia mes ràpid és la consciència de milions que participen en les mobilitzacions, que trenquen la rutina i surten als carrers a lluitar i a compartir les seves experiències amb milers de treballadors més.

 
 
CONTRA L'OPRESSIÓ SOCIAL I NACIONAL: LLUITA PEL SOCIALISME! PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Editorial   
divendres, 15 de setembre de 2006 10:50

    Aquest estiu hem vist per un costat com l’exèrcit israelià fracassava en la seva guerra lliurada contra Hezbol·là. Una nova derrota de l’imperialisme, que se suma al desastre de l’ocupació a l’Iraq i l’Afganistan. L’anomenada “guerra contra el terrorisme” va recollint els seus fruits, escampant la inseguretat per tot el món, alhora que queda al descobert com el poder militar arrogant dels EUA és en realitat un gegant amb els peus de fang. Poden destruir un país en qüestió de setmanes, poden reduir barris sencers a cendres amb els bombardeigs, però no poden derrotar un exèrcit de guerrilles que compta amb el suport aclaparador de la població. Sobre aquesta qüestió de la guerra al Líban, ara el govern Zapatero enviarà tropes juntament amb França, Itàlia i d’altres països a la zona. Però ens hem de preguntar: per servir a quins interessos? Els de la població del Líban o els de l’imperialisme?

 
EL FRACÀS DE L'OFENSIVA ISRAELIANA AL LÍBAN PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Greg Oxley   
divendres, 15 de setembre de 2006 14:13
L’agressió israeliana contra Líban ha acabat en derrota. Cap dels objectius que tenia el govern israeliàs’han complert. La posició de la classe dominant israeliana s’ha afeblit dintre i fora d’Israel. El resultat del conflicte és també un revés per a l’imperialisme nordamericà, per a l’imperialisme francès, i ha enfortit la posició de Hezbol.là, Iran i Síria. Abans de l’inici de la guerra, les diferències d’opinió sobre la viabilitat d’aquesta operació ja eren evidents a la cúpula de l’Estat israelià. Avui, després del desastre, membres del govern i de l’Estat Major israelià es recriminen oberta i mútuament.

 

 
MÈXIC EN L'Ã’RBITA REVOLUCIONÀRIA LLATINOAMERICANA PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Corrent marxista Militante (Mèxic)   
divendres, 15 de setembre de 2006 12:42
La lluita contra el frau ha pres formes que la burgesia no esperava, generant por, difonent mentides i reprimint selectiva i brutalment ha volgut minar la possibilitat de milions de treballadors perquè lluitin per les aspiracions de transformar la realitat d’explotació i misèria. Després del 2 de juliol la lluita electoral s’ha convertit en el catalitzador de totes les lluites i de totes les demandes que s’han quedat parcialment truncades.
 
LLIBRERIA MARXISTA A BARCELONA PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Administrator   
divendres, 15 de setembre de 2006 12:45

Els llibres dels grans teòrics marxistes com Marx, Engels, Lenin i Trotsky són molt valiosos pels joves i treballadors en la actualitat. Les idees del marxisme revolucionari són més vigents que mai donada la crisi del capitalisme. A la nostra llibreria podras trobar llibres i revistes sobre la revolució russa, l’estalinisme, la guerra al Vietnam o la República i la Revolució als anys trenta, a més de textos d’actualitat sobre la guerra a l’Iraq, la revolució bolivariana i a l’Amèrica Llatina en general, o sobre el problema de l’habitatge, tot des d’un punt de vista marxista, de defensa dels interessos de la classe treballadora i la joventut, i en la perspectiva de la transformació revolucionaria de la societat. Vine a veure la llibreria marxista de Barcelona.

  • La teoria és una guia per a l’acció (Marx)
  • Carrer Reina Amàlia 6, baixos esquerra · METRO Paral·lel L-3 o Sant Antoni L-2 Telèfon 933 298 921 www.engels.org · Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la www.elmilitante.org · Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
 
BOLÍVIA: L'OLIGARQUIA PASSA A L'OFENSIVA PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Aniol Santos   
divendres, 15 de setembre de 2006 13:09

El 5 de setembre l’editorial d’El País deia que “la decisió del president de Bolívia de modificar la forma  en que l’Assemblea Constituent reformarà la Constitució per tenir carta blanca és un preocupant relliscada chavista cap a l’autoritarisme.(...) hi ha un seriós risc de ruptura social i geogràfica, doncs les províncies més riques no segueixen al president”. Però, que està succeint realment a Bolívia?

 
<< Inici < Anterior 91 92 93 94 95 Següent > Final >>

Pàgina 95 de 95