En el matí del 26 de Juliol, Susana Guerrero s'asseu de nou al banc dels acusats als jutjats de Talavera de la Reina. El gran delicte de Susana és protegir la seva filla dels abusos del seu pare, qui ja va abusar de la pròpia Susana i que va ser condemnat per violència de gènere en l'any 2008.

En aquesta ocasió és la fiscalia qui demana presó per a Susana per haver incomplert el règim de visites segons el qual havia de deixar la seva filla a mans del seu maltractador.

Lamentablement el cas de Susana no és únic sinó que reflecteix una realitat a la qual tantes dones s'enfronten diàriament i en la qual el sistema judicial masclista i patriarcal es dedica a torturar, a culpabilitzar i a demanar la retirada de la custòdia a mares que es neguen a lliurar els seus fills a mans de pederastes, maltractadors i violadors. Ni tan sols és només la falta de protecció de les víctimes -en aquests casos dones i nens- sinó la persecució de les dones que es rebel·len davant aquesta realitat i actuen amb l'únic objectiu de protegir a les seves filles i fills d'un autèntic calvari. Moltes coneixem el cas de Juana Rivas que mostra a la perfecció el caràcter d'aquest sistema judicial que presenta el món al revés: a les víctimes com botxins i als botxins com a víctimes.

Des de Lliures i Combatives volem mostrar tot el nostre suport a Susana, que és un veritable exemple de força, determinació i lluita pels drets de les dones. Denunciem l'escandalosa actitud de la fiscalia, que és absolutament inacceptable i fem una crida a totes les activistes i col·lectius socials, de l'esquerra i de la lluita feminista a donar suport a la companya Susana. Ella està lliurant una batalla no només en defensa dels drets de la seva filla sinó de totes les dones que s'enfronten a aquesta terrible realitat. No ens cansarem de dir-ho: cap maltractador pot ser un bon pare! Ja n'hi ha prou de justícia patriarcal! I seguirem lluitant als carrers per acabar amb aquesta realitat.

Susana, no estàs sola!

Ja n'hi ha prou de justícia patriarcal!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01