Dona i LGTBI+

Prou justícia patriarcal i feixista!

L'Audiència Provincial de Navarra ha decidit posar en llibertat els violadors de la Manada. Des de Lliures i Combatives, el Sindicat d'Estudiants i Esquerra Revolucionària volem mostrar la nostra rotunda indignació davant d'una justícia que mostra sense embuts seu caràcter feixista i patriarcal, i que pretén donar una lliçó a milions de dones que hem omplert els carrers de lluita feminista. No ho permetrem! Totes i tots als carrers per derrotar aquest sistema infame!

Llegeix més...

Contra les agressions sexuals i l'explotació de les treballadores!

Fa unes setmanes, a finals del mes d'Abril, la revista alemanya Corrective.org publicava un reportatge que destapava els abusos sexuals i laborals continuats a les temporeres als camps italians, marroquins i espanyols, més concretament a Huelva.

Llegeix més...

Declaració dels parlamentaris de Solidarity i membres del Socialist Party, Ruth Coppinger, Paul Murphy i Mick Barry

El rotund "SÍ" al referèndum per la despenalització de l'avortament significa un autèntic terratrèmol polític i un punt d'inflexió per a Irlanda. És una victòria enorme, en particular per a les dones a Irlanda que després de trenta-cinc anys s'han alliberat de l'opressió de la 8a Esmena (esmena de la Constitució d'Irlanda que pena amb 14 anys de presó l'avortament). Ara no es pot justificar cap demora. No hi ha res que impedeixi al Parlament Irlandès actuar ràpidament per a promulgar una legislació que faci efectiva les propostes del Comitè Oireachtas. Ningú més ha de patir.

Llegeix més...

Sentència a la Manada: Vergonya! No és abús, és una violació!

L’escandalosa sentència feta pública pel tribunal de Pamplona sobre el judici als violadors de la Manada, ha commocionat milions de dones, de joves i a una majoria d’homes amb consciència, com es va comprovar en les multitudinàries manifestacions que van recórrer tot l'Estat la mateixa tarda en què es va conéixer.

Llegeix més...

No és abús, és violació. Totes i tots als carrers!

El tribunal de Pamplona ha fet pública la seva escandalosa sentència del cas de La Manada. En una decisió judicial que ha commocionat milions de dones, i també a una majoria d’homes amb consciència, el tribunal absol del delicte de violació als acusats i els condemna tan sols a 9 anys per un suposat "abús sexual", negant la existència de cap violència contra la jove de 18 anys víctima de la brutal agressió d’aquests salvatges. La justícia espanyola, heretada directament del franquisme, la mateixa que empresona joves per criticar la monarquia i la corrupció del PP, que jutja tuiters i cantants de rap, que ataca la llibertat d’expressió segrestant llibres, censurant revistes i empresonant a activistes i polítics que dissenteixen de l’ideari feixista, aquesta mateixa justícia saturada de jutges reaccionaris i masclistes, acaba de perpetrar una agressió sense precedents contra les dones, legalitzant en la pràctica la violació, i col•locant-nos a la diana de qualsevol desaprensiu que sap que comptarà amb la protecció i la impunitat dels tribunals.

Llegeix més...

La vaga feminista ha fet història, ara continuem la lluita!

Punxa aquí per veure la galeria d'imatges i vídeos del 8M

La vaga feminista del 8M ha estat un esdeveniment sense precedents. Mai en la història de la lluita de classes de l'Estat espanyol havíem assistit a una mobilització contra l'opressió de la dona treballadora, contra la desigualtat i la violència masclista, tan profunda, extensa i multitudinària. La celebració de centenars de manifestacions en tots els territoris des del matí, i que a la tarda es van convertir en un autèntic tsunami amb milions als carrers, reflecteix no només la opressió de la dona treballadora i la joventut amb la crisi capitalista i un govern reaccionari que aprova polítiques contra nosaltres, sinó també l'enorme descontentament que recorre tota la societat.

Llegeix més...

Als albors del segle XXI, a les joves dels EEUU i gran part d'Europa se'ls va dir que la igualtat estava a l'abast de la mà. No necessitaven al feminisme perquè el capitalisme els oferia un futur brillant basat en una creixent prosperitat i en la igualtat de gènere.

Llegeix més...

Per què defensem el caràcter mixt de la Vaga Feminista del 8M.

Dins del moviment feminista hi ha polèmiques que en absolut són secundàries. Sense anar més lluny hi ha postures diametralment oposades sobre la prostitució. Unes defensem l'abolició d'aquesta xacra que esclavitza i tortura com a objectes sexuals a un nombre alarmant creixent de dones i nenes. Altres en canvi advoquen per la seva regulació. Al voltant de la vaga que estem convocant aquest 8 de Març hi ha també diferències.

Llegeix més...

Avui com ahir, la lluita revolucionària és l'únic camí

La revolució francesa va suposar el primer gran pas de la dona en la seva presa de consciència com a actora i protagonista de la lluita de classes. Com passaria més de 100 anys després amb la Revolució Russa, la revolució francesa també s'inicia per les protestes de les dones davant la carestia de la vida; són les primeres en posar-se en marxa cap a Versalles, i van ser la punta de llança durant tot el període revolucionari. Tal com assenyalava un policia al 1795, "són principalment les dones les que agiten, les que transmeten tot el seu frenesí en l'esperit dels homes". Fruit de l'ímpetu revolucionari es va redactar la Declaració dels Drets de la Dona i de la Ciutadana (1791).

Llegeix més...

El feminisme revolucionari i anticapitalista s'obre pas amb força!

Fes clic aquí per veure la galeria de fotos

La I Trobada Estatal de Lliures i Combatives ha estat un rotund èxit. Des de que fa un any vam inundar les aules de feminisme revolucionari per convocar la vaga i aturada del 8M, Lliures i Combatives s'ha convertit en l'eina de lluita de centenars d'activistes estudiantils i de dones treballadores. Tota aquesta empenta i entusiasme es va plasmar en l'assistència a la nostra I Trobada: més de 220 companyes, treballadores, estudiants, i representants de col·lectius de dones ens vam reunir per debatre les idees del feminisme anticapitalista, de classe i internacionalista. La Casa de Vacas del Retiro a Madrid se'ns va quedar petita!

Llegeix més...

Els poderosos i les poderoses del món no ignoren que la rebel·lió que milions de dones estem protagonitzant des d'Argentina fins a EEUU, des de Polònia fins a Egipte, constitueix un esdeveniment d'abast històric. Ells i elles -que formen part d'una mateixa plutocràcia internacional- són molt conscients que aquest gran desafiament, que aquest 8 de març es concretarà en una vaga feminista sense precedents, s'ha convertit en un dels escenaris fonamentals de la lluita de classes. I, per tal de desvirtuar el moviment de la dona treballadora pel seu alliberament -llimant seu contingut revolucionari per assimilar-lo-, els centres de propaganda del poder han posat la seva maquinària a ple rendiment.