Dona i LGTBI+

Abolir l’esclavitud sexual i defensar les víctimes

Quan el passat 4 d’agost es publicava al BOE la inscripció de la “Organització de Treballadores Sexuals. OTRAS”, el debat sobre la legalització de la prostitució es va intensificar amb força. La ofensiva de la patronal del negoci del sexe, proxenetes i puters, va donar un pas endavant, abanderada en una suposada defensa dels drets de les dones que exerceixen la prostitució. Des d’aleshores, una part important de l’esquerra reformista i del feminisme transversal s’ha retractat, adulant aquells que pretenen convertir la violència sexual en una activitat econòmica legítima. Al seu davant, la veu de l’esquerra de classe, revolucionària i conseqüent, i del feminisme combatiu i anticapitalista que també s’ha alçat, denunciant les maniobres que pretenen normalitzar la forma més repugnant de la opressió patriarcal.

Llegeix més...

El treball domèstic i de la cura mostra una de les cares més extremes i violentes de la precarietat en l'àmbit laboral i vital per a les dones, que segueixen sobre-representant en un 90% l'ocupació en aquest sector. S'estima, segons l'últim informe de l'OIT, que a nivell internacional són 67 milions de persones qui treballen de manera remunerada en l'ocupació domèstica, de les quals 60 milions ni tan sols tenen accés a cap forma de cobertura social. A l'Estat Espanyol de les més de 700.000 empleades de la llar només unes 400.000 estan afiliades a la seguretat social. No obstant això, es tracta de dades que tot just mostren la punta de l'iceberg ja que són moltes les que treballen en negre i s'escapen dels registres oficials.

Llegeix més...

El país que va veure néixer al moviment "Ni una menys" i que va inspirar a lluitar a milions de dones a tot el món ha estat recentment l'escenari d'un cop dur que pretén desmoralitzar totes aquelles que han omplert els carrers posant contra les cordes la jerarquia de l'Església catòlica i els seus íntims aliats: els partits de la dreta i el reaccionari govern de Macri. El resultat de la votació al senat argentí sobre l'avortament lliure i gratuït fins a la setmana 14 es va saldar el passat 8 d'agost amb 38 vots en contra i 31 a favor, provocant la indignació als carrers i ajornant, com a mínim fins al març de 2019 el debat sobre una nova llei.

Llegeix més...

Avui hem conegut la vergonyosa i salvatge sentència contra Juana Rivas, 5 anys de presó i la pèrdua de la pàtria potestat durant 6 anys. Des d'Esquerra Revolucionària volem en primer lloc enviar tot el nostre suport i alè a Juana Rivas, i dir-li que estem al seu costat, com milions de dones i homes a tot l'Estat, i que lluitarem amb ungles i dents perquè aquesta sentència sigui tombada i impedir que la nostra companya compleixi un sol dia de presó o que se li impedeixi estar amb els seus fills.

Llegeix més...

En el matí del 26 de Juliol, Susana Guerrero s'asseu de nou al banc dels acusats als jutjats de Talavera de la Reina. El gran delicte de Susana és protegir la seva filla dels abusos del seu pare, qui ja va abusar de la pròpia Susana i que va ser condemnat per violència de gènere en l'any 2008.

Llegeix més...

"¡A bajo el patriarcado, se va a caer, se va a caer!"

Durant les últimes setmanes hem viscut mobilitzacions de masses amb centenars de milers de dones, joves i treballadores, omplint els carrers de Xile i l'Argentina exigint als governs de Piñera i Macri respectivament, drets reals per a les dones, la fi de l'educació sexista i avortament lliure i gratuït als hospitals públics. Aquestes lluites no són casos aïllats, sinó la continuació del moviment "Ni Una Menos" sorgit a l'Argentina el 2015, i una part més de l'onada feminista que s'està qüestionant no només el masclisme sinó les bases del patriarcat i el capitalisme.

Llegeix més...

Volem ser el que som!

Al 2018 el jovent hem demostrat que estem disposats a plantar cara contra aquest sistema capitalista i heteropatriarcal que ens oprimeix i no ens deixa ser qui som. Després de la massiva i històrica vaga feminista del 8 de març, el 26 d'abril vam tornar als carrers contra la sentència a la Manada i el 10 de maig vam aixecar pel mateix motiu una massiva vaga estudiantil i una mobilització de nou històrica. Però no ens vam quedar aquí i el 17 de Maig, dia internacional contra la LGTBIfòbia vam voler celebrar-ho com es mereix i des de Lliures i Combatives i el Sindicat d'Estudiants vam organitzar accions, repartiments, assemblees i una aturada estudiantil a nivell estatal, a més de concentracions a diferents localitats de l'Estat.

Llegeix més...

Entrevista a Teresa Prados, María José Lozano, Yolanda Coronado i Norma Arancibia de la Plataforma Lliures d'Essure a Catalunya.

Essure és un anticonceptiu no hormonal, definitiu, amb forma d'espiral, que era venut primer per Conceptus i després per la Bayer com una alternativa senzilla, ràpida i menys costosa que la lligadura de trompes. La diferència respecte a aquesta és que no requereix intervenció quirúrgica, hospitalització ni cap tipus d'incisió. La seva col·locació es fa de forma ambulatòria, sense anestèsia i dura 15 minuts. El procediment es realitza a través de la vagina, pel coll de l'úter, fins a arribar a les trompes on s'introdueixen els dispositius per histeroscòpia. En teoria, aquests dispositius haurien de fixar-se a les trompes produint una inflamació que al cicatritzar segellaria les mateixes. Als tres mesos es comprovaria que efectivament les trompes han quedat segellades. Es tracta, per tant, d'un mètode irreversible, la retirada un cop implantat no estava prevista.

Llegeix més...

Fora aquesta justícia patriarcal que protegeix els violadors!

Fes clic aquí per veure la galeria de fotos i vídeos

Aquest divendres 22 de Juny, desenes de milers de dones, de joves, i també milers de companys que han estat al nostre costat, vam tornar a omplir els carrers d'indignació i fúria.

Llegeix més...

Prou justícia patriarcal i feixista!

L'Audiència Provincial de Navarra ha decidit posar en llibertat els violadors de la Manada. Des de Lliures i Combatives, el Sindicat d'Estudiants i Esquerra Revolucionària volem mostrar la nostra rotunda indignació davant d'una justícia que mostra sense embuts seu caràcter feixista i patriarcal, i que pretén donar una lliçó a milions de dones que hem omplert els carrers de lluita feminista. No ho permetrem! Totes i tots als carrers per derrotar aquest sistema infame!

Llegeix més...

Una marea verda de dones imparable

Han estat dies de mobilitzacions de masses als carrers d'Argentina amb desenes de milers de dones, joves i treballadores als carrers exigint un avortament legal, lliure i gratuït. Només entre el dimecres 13 i el dijous 14 de Juny, durant les més de 20 hores que va durar la sessió de la Cambra de Diputats on es votava per primera vegada la llei d'interrupció voluntària de l'embaràs, més d'1 milió de dones va sortir als carrers a exigir un resultat a favor de la despenalització de l'avortament que finalment es va tirar endavant amb 4 vots de diferència.

Militant