A la cita organitzada per 75 associacions i col·lectius va acudir molta més gent del previst, reconvertint-se la concentració en manifestació. Aquesta va acabar enfront de la seu del Tribunal Superior de Justícia, passant pel domicili de Rita Barberá, a qui se li va exigir la seua dimissió com a senadora. Els manifestants es van detenir davant la seua casa al crit de "Rita a Picassent" o "Retorna els diners". A la manifestació van tenir protagonisme els col·lectius més afectats per la política de retallades, privatitzacions i saqueig dels diners públics, com les AMPAs, la plataforma per l'aplicació de la Llei de la Dependència o els treballadors de l'extinta Ràdio Televisió Valenciana.

Aquesta no ha sigut només una explosió d'indignació, sinó també de determinació d'anar fins al final en la lluita contra la corrupció. Les reivindicacions inclouen la devolució de tots els diners, mecanismes de transparència, la investigació del finançament il·legal del PP, la personació de les institucions valencianes com a acusació en els processos judicials, i la revocació de Rita Barberá com a senadora, decisió que depèn de Les Corts Valencianes, hui amb majoria d'esquerres. D'altra banda, es denuncia el paper del poder judicial (que moltes vegades “ha mirat a un altre costat”) i dels “agents corruptors propis de l'actual sistema capitalista”.

Açò no ha de ser més que el principi. La mobilització ha de tenir continuïtat per a impulsar un moviment massiu vinculant totes aquelles justes reivindicacions anti-corrupció amb la retirada de tots els atacs del PP i la millora substancial de les nostres condicions de vida. Tornant al manifest, cal “l'organització i la mobilització (…) per a construir un ampli moviment social que avance cap a una societat i un país més lliure i igualitari”.

Des del Sindicat d’Estudiants cridem tots els joves a participar a aquesta lluita, perquè som junt els treballadors els principals afectats. No podem permetre que ni un sol cèntim dels pressuposts vaja als interessos ni als chanchullos que beneficien a un grapat d’empresaris i de polítics corruptes, els diners generats pel nostre treball i el dels nostres pares ha d’anar a garantir condicions dignes, i entre elles un ensenyament públic de qualitat, sense barracots, sense massificació, sense retallades. El Sindicat d’Estudiants participarà a la manifestació del dissabte, cridant a continuar-la i a crear un moviment massiu.

Impunitat zero!

Fóra la dreta de totes les institucions!

La mobilització és el camí!

Enllaç al manifest: http://intersindical.org/noticies_actualitat/article/el_poble_valencia_contra_la_corrupcio_impunitat_zero