En ple estiu la direcció d'EMTE-Service va obrir diversos expedients per falta greu a tres delegats de CCOO en el Comitè d'Empresa: Manu Vidal, Juanma Carrillo i Ismael Pérez que, de moment, van acabar amb l'acomiadament de Carrillo i una suspensió d'ocupació i sou per 21 dies a Manu. Aquest atac brutal de la direcció de l'empresa, amb la complicitat activa del Secretari del Metall de CCOO de Tarragona que no ha tingut inconvenient en atacar delegats del seu propi sindicat, té com a objectiu final acabar amb qualsevol referent de sindicalisme combatiu al pol petroquímic de Tarragona.

 

Quin és el delicte de Manu, Carrillo i Ismael?

Manu, Carrillo i Ismael són tres treballadors que han lluitat durament per defensar els drets dels seus companys. Com a membres del Comitè d'Empresa han lluitat per millorar el conveni i dignificar les condicions laborals i salarials del conjunt dels treballadors d'EMTE. Els tres companys no gaudeixen de privilegis, no realitzen la seva activitat sindical en despatxos amb moqueta, no són "sindicalistes" que porten anys sense trepitjar el lloc de treball emportant-se un bon sou per negociar a l'esquena dels treballadors. Manu, Carrillo i Ismael no són d'aquests sindicalistes que viuen còmodament sense arriscar res, i que se senten molt a gust amb els caps i els empresaris, però que s'irriten quan han d'estar en una assemblea i escoltar el que pensen els treballadors normals. Precisament aquest atac contra els tres companys és perquè ells no es venen, no baixen el cap, no es corrompen amb privilegis i favors. I per aquest motiu, per defensar un sindicalisme combatiu, de classe i democràtic, Manu, Carrillo i Ismael estan sent atacats despietadament.

El delicte que han comès és ser honestos i incorruptibles. Quan l'empresa va plantejar l'acomiadament d'un treballador immigrant, amb quatre anys d'antiguitat i un fill malalt de càncer, Manu, Carrillo i Ismael, al costat d'altres companys de la plantilla, van proposar fer una vaga per obligar a la direcció a readmetre el seu company. Segurament, si haguessin mirat cap a un altre costat com fan els "sindicalistes" de despatx i moqueta, Manu, Carrillo i Ismael avui serien considerats delegats sindicals "responsables" i haurien rebut les felicitacions del cap de personal. Però no va ser així. A EMTE es va lluitar per defensar el dret al treball i a una vida decent, per ser tractats amb dignitat, per demostrar que els treballadors som alguna cosa més que carn de canó per a l'explotació perquè els empresaris acumulin beneficis a costa nostra.Després d'aquella vaga, l'empresa i la direcció del metall de CCOO de Tarragona han conspirat a esquenes del Comitè d'Empresa amb la finalitat d'acabar acomiadant els tres companys que més han destacat. Han pressionat els treballadors d'EMTE de la forma més deshonesta, presentant-los com "radicals", "boigs" que poden provocar molts "problemes". S'han recolzat en la por natural que qualsevol treballador té a perdre el seu lloc de treball per argumentar que amb Manu, Carrillo i Ismael fora del Comitè d'Empresa les coses anirien molt millor per a "tots". En aquesta maniobra mesquina, el secretari del metall de CCOO de Tarragona, Hernández, ha jugat un paper deplorable com a agent de l'empresa. Aquest individu, a esquenes del Comitè d'EMTE, ha intrigat i maniobrat per organitzar una assemblea de revocació del Comitè. En el seu intent per callar la boca als sindicalistes que defensen unes CCOO combatives, democràtiques i de classe, les CCOO per les quals van lluitar desenes de milers de treballadors, ha arribat a aliar-se amb l'empresa, prestant tot el seu suport a la maniobra. Quan en l'assemblea es va assenyalar que la maniobra de revocació era el primer pas al camí per a l'acomiadament dels membres del comitè, el secretari del Metall de CCOO de Tarragona va negar amb el cap aquesta possibilitat, però els fets li han tret la raó. La seva actitud còmplice amb l'empresa, indigna d'un sindicalista de CCOO, ha obert el camí per a l'acomiadament d'aquests tres companys.

 

Podem frenar l'acomiadament si lluitem units

No van passar ni quinze dies després d'aquella "assemblea" quan l'empresa va iniciar l'obertura d'expedients. Després va venir, en ple mes d'agost, l'acomiadament de Carrillo i la sanció a Manu i nous expedients a Manu i a Isma. És obvi que aquest atac, si té èxit, tindrà una part final: generar un ambient de por en la plantilla i imposar un comitè d'empresa dòcil que se sotmeti sense queixar-se a tots els dictats dels empresaris.

Per això impedir l'acomiadament de Manu, Carrillo i Isma, defensors d'un sindicalisme de lluita i democràtic és impedir l'acomiadament de molts més companys, no sol d'EMTE, sinó del conjunt de la Petroquímica i de les empreses de Tarragona. Fem una crida a tots els treballadors d'EMTE i de totes les empreses del Metall de Tarragona per impedir l'acomiadament dels companys. És necessari exigir que el sindicat del metall de CCOO de Tarragona abandoni aquesta política de pactes, concessions i acords amb els empresaris, a l'esquena dels treballadors. Hem d'exigir que rectifiqui immediatament i es posi al costat de Manu, Carrillo i Isma, al costat dels treballadors que ha de representar, i no del costat dels que acomiaden obrers i tapen la boca als que lluiten. És necessari demostrar a l'empresa que aquest acomiadament és un atac al conjunt del moviment obrer de Tarragona, i que respondrem mobilitzant-nos contundentment. Aquesta lluita afecta no solament els treballadors sinó també els estudiants i la joventut. Si els empresaris surten amb la seva acomiadant sindicalistes combatius, empitjorant les condicions de treball i tancant empreses quin futur ens espera després d'estudiar?

Per un sindicalisme al servei dels treballadors, no de la patronal!

Els plats trencats de la crisi que la paguin els que la van provocar, no els treballadors!

Un a un ens poden, units no!

ACUDEIX A LA CONCENTRACIÓ:

Dijous, 9 d'octubre, a les 19:00 A l'estàtua dels Despullats de la Rambla (Tarragona)

Convoquen: Comitè d'Empresa d'Emte, Comitè d'Empresa de Maymo, Sindicat d'Estudiants

Recolzen: Corrent Marxista El Militante, Delegats sindicals de CGT en EMMSA, Jordi Aguadé (President del Comitè d'Empresa de CCI per UGT), Assemblea d'afiliats de CCOO de Maymo, Fernando del Valle (President del Comitè d'Empresa de Siemsa per UGT), Sindicat Comissions de Base (Cobas), Cercle Marxista, Nosaltres Som, Casal Marxista de Reus, Mans fora de Veneçuela, PSUCviu Baix Camp