El passat 17 de juliol es va celebrar a Madrid el judici contra el dirigent del Sindicato de Obreros del Campo (SOC) Diego Cañamero, conseqüència de la denúncia interposada contra el mateix per la Duquessa d'Alba, en la que demanava que es condemnarà a aquell al pagament de 100.000 euros per calúmnies. A les portes dels Jutjats dels Penal es van concentrar jornalers i dirigents del SOC, així com dirigents i afiliats d'altres sindicats i organitzacions de tot l'Estat en solidaritat amb Diego Cañamero. També vam voler que hi hagués els companys del Sindicat d'Estudiants en representació dels joves i estudiants de l'Estat espanyol, i els marxistes d'El Militante, mostrant el nostre suport a un jornaler lluitador com Diego Cañamero i al SOC, i denunciant la repressió sindical existent contra qualsevol sindicalista que dugui a terme un sindicalisme combatiu i de classe.

En la concentració es van cantar consignes en suport del company Cañamero, i d'altres denunciant la Duquessa d'Alba i demanant l'expropiació del latifundi, arribant a sentir-se les mateixes a la sala on estava celebrant-se el judici. Després de sortir Diego Cañamero del judici es va celebrar un petit míting a les portes dels Jutjats, parlant Morala de la CSI, també víctima de la repressió sindical, i sindicalistes de Madrid, Catalunya i França que s'havien desplaçat fins a Madrid per solidaritzar-se amb el SOC, així com el dirigent d'IU Sánchez Gordillo, alcalde de Marinaleda, i el Sindicat d'Estudiants.

L'advocat de la Duquessa d'Alba va reduir la quantitat sol·licitada a 450 euros, dient que la xifra de 100.000 euros sol·licitada inicialment havia estat producte d'un error a l'hora de redactar la demanda. En tot cas l'advocat del SOC va deixar molt clar que no s'anava a pagar res de res fos quin fos el contingut de la Sentència. Finalment Diego Cañamero es va dirigir als assistents explicant la necessitat de la unió de tots els treballadors per ser forts davant els capitalistes i els terratinents, així com l'enorme dignitat que hi havia les portes dels Jutjats, ja que els treballadors quan lluiten guanyen una dignitat que mai no podran arrabassar-li els explotadors.