Des d’Ikasle Sindikatua cridem al jovent de la CAB a votar EH Bildu en aquestes eleccions, i lluitar per un Govern de l'esquerra que serveixi per acabar amb les polítiques dretanes i les retallades socials

L'actuació del Govern Basc i el PNB durant la pandèmia del Covid19 i l'esclat de la crisi econòmica, torna a posar de manifest que la dreta basca només representa els capitalistes i la patronal. Erigits com a portaveus dels grans empresaris, els jeltzales han deixat clar que per a ells la nostra salut, la nostra educació i els nostres drets no valen absolutament res. La seva ardent defensa de la tornada a l'activitat econòmica i de la tornada a les classes no ha tingut un altre objectiu que garantir els beneficis milionaris de l'elit a la qual pertanyen.

Els més de 1.400 morts a la CAB tenen molt a veure amb les retallades i privatitzacions que ha patit la Osakidetza durant anys, amb la manca de mitjans de protecció, de test i recursos necessaris a què ens han abocat les polítiques d'Urkullu i els seus antecessors. Des del 2007 a 2017 s'han suprimit 900 llits hospitalaris a la CAB, i la retallada en aquest sentit dobla la mitjana estatal (un 11,18% enfront d'un 5,23%). En l'actualitat una quarta part del pressupost destinat a la sanitat va a mans privades.

El PNB és també el campió de la privatització de l'educació i no fa altra cosa que lliurar milions d'euros a la patronal de la privada i la concertada. És evident que el dret a una educació pública digna ha quedat suspès per a milers d'estudiants de famílies treballadores durant aquesta pandèmia, i el més greu és que el Govern Basc ha estat el primer a imposar la tornada a les aules sense adoptar cap garantia de protecció sanitària. Si hem evitat aquesta nova agressió ha estat gràcies a l'amenaça de mobilitzacions per part dels sindicats de professors, i a la resposta contundent dels estudiants secundant la vaga general convocada per Ikasle Sindikatua. La lluita és l'únic llenguatge que entenen!

Al jovent basc res d'això ens ha agafat per sorpresa. Coneixem molt bé les polítiques del PNB perquè les hem patit durant molt de temps en les nostres propies carns. Les privatitzacions i les retallades als serveis públics, les contrareformes educatives i laborals, l'atur juvenil, la precarització extrema de les nostres condicions de treball, els salaris miserables, la manca d'habitatge públic encoratjant l'especulació immobiliària, la destrucció del medi ambient per fer negoci i la repressió als nostres drets democràtics han estat sempre senyals d'identitat del partit dels jeltzales.

En aquests anys hem respost als seus atacs amb mobilitzacions massives als carrers d'Euskal Herria: organitzant manifestacions feministes multitudinàries, donant suport a la lluita dels treballadors del metall a Bizkaia, denunciant el desastre de Zaldibar, en solidaritat amb el poble de Catalunya, per la llibertat dels joves d'Altsasu, donant suport als nostres avis i àvies en la seva lluita per unes pensions públiques dignes... la vaga general del passat 30 de gener on totes aquestes lluites van confluir en una mobilització històrica és la millor prova que tenim força més que suficient per fer-los fora de Lakua.

El proper 12 de juliol, tenim una gran oportunitat per expulsar-los del Govern Basc. Des d’Ikasle Sindikatua entenem que és fonamental mobilitzar-nos en les urnes, ja que l'abstenció només beneficia la dreta. Però també sabem que votar no és suficient. La defensa d'una política d'esquerres de veritat, que posi fi a les retallades i l'austeritat, i en benefici de les famílies treballadores i el jovent és el decisiu. I aquesta alternativa, per portar-se a la pràctica, s'ha de basar en potenciar la mobilització més rotunda i decidida.

Per tot això, des d’Ikasle Sindikatua fem una crida al jovent de la CAB a votar EH Bildu en aquestes eleccions, per fer fora el PNB i lluitar per un Govern de l'esquerra que serveixi per a acabar amb les polítiques dretanes i les retallades socials, i que porti a la pràctica el que centenars de milers hem reclamat sense descans als carrers i durant la Vaga General del 30E.

● Per derogar Heziberri, revertir totes les retallades a l'educació pública i acabar immediatament amb l'ingent transvasament de diners públics a la patronal de l'educació privada.

● Per posar en marxa un pla de rescat a l'educació pública que garanteixi la gratuïtat de l'educació pública des d'infantil a la universitat amb places suficients per a tots i totes.

● Per eliminar la presència de la religió en l'educació pública i implantar una assignatura obligatòria i avaluable d'educació sexual inclusiva i en llibertat. Contra l'opressió i la violència masclista i la discriminació a la comunitat LGTBI.

● Per implantar el model d'immersió lingüística en euskera en l'educació pública.

● Per eliminar tots els reglaments de règim intern que retallen i reprimeixen el nostre dret a la llibertat d'expressió i el dret a vaga.

● Per impulsar una genuïna política d'esquerres que acabi amb les retallades i privatitzacions de la dreta; que defensi de manera intransigent la sanitat, les pensions i la resta de serveis públics; que acabi amb els desnonaments i garanteixi el dret a l'habitatge; que derogui totes les reformes laborals i de les pensions, i estableixi unes condicions de treball dignes, lliures de precarietat i amb salaris decents; que lluiti contra l'atur massiu amb mesures efectives, com una assegurança d'atur indefinit de 1.200 euros fins a trobar un lloc de treball; que combati contra tot tipus d'opressió de gènere i violència masclista, contra la justícia patriarcal, i qualsevol forma de discriminació cap a la comunitat LGTBI; que defensi els drets de la població migrant mitjançant la regularització immediata, la derogació de la llei d'estrangeria i la desaparició dels CIEs.

● Per defensar el dret d'autodeterminació d'Euskal Herria, Catalunya i Galiza i derogar totes les lleis repressives que amenacen les nostres llibertats polítiques.

● Per acabar amb les polítiques de dispersió i venjança contra els presos i preses bascos i garantir els seus drets civils.

● Per impulsar de manera decidida la lluita contra el règim del 78, per l'abolició de la Monarquia corrupta i la transformació socialista de la societat.

A les urnes i als carrers: la lluita és l'únic camí! Fora el PNB del Govern Basc!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01