Declaració dels diputats i regidors del Socialist Party d'Irlanda. El poble de Catalunya té dret a decidir!

Com a diputats i regidors socialistes i internacionalistes d’Irlanda, volem mostrar tota la nostra solidaritat amb el poble de Catalunya, i el nostre suport infrangible al seu dret a l’autodeterminació. Les mobilitzacions massives que s’han dut a terme des del 2012, incloent la del passat 11 de Setembre amb més d’un milió de persones a Barcelona, demostren l’ampli suport que existeix entre la majoria de la població de Catalunya a exercir el seu dret a decidir i a votar en el referèndum convocat pel proper 1 d’Octubre.

També volem denunciar públicament l’actuació repressiva del govern central del PP i de l’aparell de l’Estat espanyol. L’assetjament i la intervenció policial contra mitjans de comunicació i impremtes; la prohibició judicial d’actes polítics sobre el dret a l’autodeterminació a Madrid, Gasteiz i Gijón; la censura informativa i el cèrcol judicial i policial contra els alcaldes que han decidit facilitar instal·lacions per a les votacions; les ordres als Mossos d’Esquadra i la resta de cossos policials de perseguir i requisar les urnes, o les amenaces penals contra els voluntaris que participin en el referèndum, ens recorden molt a la situació que vivia el poble de Catalunya i del conjunt de l’Estat espanyol sota la dictadura franquista.

Rebutgem els arguments utilitzats pel PP i les formacions que donen suport al seu discurs agressiu i antidemocràtic, inclòs lamentablement la posició dels dirigents del PSOE que estan fent costat a la dreta i oposant-se al dret a l’autodeterminació.

La idea que el referèndum de l’1-O suposa un “cop d’Estat” i una imposició “antidemocràtica” és una calúmnia reaccionària. Si estan segurs que els independentistes són minoria, per què no acceptar les urnes? Per què impedir la votació? Partits com el PP, Cs o el PSOE, tenen una gran quantitat de recursos i d’influència per fer una campanya a favor dels seus arguments i contra la independència. En realitat, l’autèntica raó que explica l’actitud obstinada de la dreta i de l’Estat espanyol no és que defensin la democràcia, sinó que neguen que el poble de Catalunya tingui dret a decidir. La seva posició recorda estridentment la línia de conducta que ha manifestat històricament la burgesia espanyola i el seu Estat centralista, reprimint les aspiracions democràtic-nacionals de Catalunya, Euskal Herria i Galiza.

Des d’Irlanda, com a socialistes i internacionalistes, entenem que la defensa de la lliure autodeterminació del poble de Catalunya no implica subordinar-se a les polítiques de la burgesia catalana, del PDeCAT i de Puigdemont. Al contrari, defensar aquest dret conseqüentment implica trencar amb la política de col·laboració de classes, i lligar la lluita pel dret a decidir a la batalla contra les polítiques de retallades i austeritat que apliquen tant el PP des del govern central com el PDeCAT des del govern de la Generalitat.

La lluita perquè triomfi l’alliberament nacional de Catalunya ha d’anar unida a un programa socialista que plantegi obertament la necessitat de transformar la societat. El moviment obrer i la joventut catalana, juntament amb els treballadors i oprimits de l’Estat espanyol, han d’unir les seves forces per a lluitar contra la repressió de l’Estat centralista i per una república socialista catalana, que acabi amb les retallades i l’austeritat, que permeti crear milions de llocs de treball amb salaris dignes i drets, i que nacionalitzi la banca i les grans empreses per a col·locar la riquesa al servei de les necessitats de la majoria de la població.

Una república socialista catalana generaria una simpatia aclaparadora entre els treballadors de l’Estat espanyol (que tenen el mateix enemic, els capitalistes, i pateixen els mateixos atacs i retallades) i en tots els altres països de la Unió Europea.

Des d’Irlanda enviem tot el nostre suport i la nostra solidaritat socialista i internacionalista.

 

Signat:

Mick Barry, Ruth Coppinger, Paul Murphy

Diputats en el Parlament Nacional d’Irlanda pel Socialist Party Ireland

 

Eugene Coppinger, Kieran Mahon, Mick Murphy, Michael O'Brien, Marion O'Sullivan, Cian Prendiville, Fiona Ryan, Matt Waine

Regidors del Socialist Party Ireland


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01