Per la república catalana dels treballadors i el poble

El judici contra els presos polítics acusats d'organitzar el referèndum de l’1 d'Octubre posa una vegada més en evidència tant el caràcter antidemocràtic i reaccionari de l'Estat espanyol com la decisió del govern del PSOE de menysprear les aspiracions democràtiques del poble de Catalunya, d’enfilar-se al carro del reaccionari nacionalisme espanyol i d’actuar com els més ferms defensors del règim monàrquic del 78.

Llibertat presos polítics

La Fiscalia i l'Advocacia General de l'Estat designades pel govern de Pedro Sánchez no només han fet seus els arguments dels fiscals del PP, considerant com a delicte l'exercici del dret a decidir en un referèndum democràtic com el de l'1-O; les penes que sol·liciten al Suprem per als encausats, entre 7 i 25 anys de presó més altres tants d'inhabilitació, han escandalitzat juristes i organitzacions de drets humans a tot el món. El PP i Cs van obrir la porta, però el govern de Pedro Sánchez passarà a la història com el que va permetre que es dugués a terme aquest judici polític similar als que organitzava la dictadura franquista.

Estem davant d'una farsa judicial en tota regla. El veredicte ja està decidit i l'únic objectiu és escarmentar als milions de persones que vam votar l'1-O per la república, així com a tots aquells que -dins i fora de Catalunya- lluitem contra el règim monàrquic del 78. Un atac d'aquesta transcendència només pot ser respost amb una mobilització massiva als carrers com la que va paralitzar Catalunya l'1 i 3 d'Octubre de 2017.

La millor manera de garantir que la vaga general, les mobilitzacions de masses per la llibertat dels presos polítics i el reconeixement de la república aconsegueixen els seus objectius, és unir aquestes reivindicacions a la lluita contra les retallades, els desnonaments o la pobresa energètica, contra el masclisme, la justícia patriarcal i el racisme, per la creació d'ocupació en condicions dignes, en defensa de millors salaris i una sanitat i educació públiques de qualitat.

Això incorporaria a la lluita no només als que lluiten pels drets democràtics-nacionals i per la república sinó també a joves i treballadors que rebutgen a Vox, PP i Cs, que no confien en el govern del PSOE però recelen també del procés a causa de les polítiques de retallades, privatització i atacs als seus drets, aplicades durant anys i anys per la dreta catalanista de CiU i ara PDeCAT, i fins i tot pels dirigents socialdemòcrates d'ERC al Govern.

Per un front únic de l'esquerra que lluita. Batallar per la república amb un programa socialista!

El Govern de Torra, el PDeCAT i molts dirigents d'Esquerra exigeixen la llibertat dels presos polítics en els seus discursos i criden a la unitat en abstracte per "fer república", però en la pràctica estan fent tot el possible per a impedir que continuï i creixi el moviment de masses als carrers. El seu objectiu és un acord amb Pedro Sánchez i els dirigents del PSOE, malgrat que aquests han deixat meridianament clar que consideren el dret d'autodeterminació innegociable i estan permetent que l'escala repressiva iniciada pel PP prossegueixi.

Una vaga general contundent per la llibertat dels presos i el reconeixement de la república, acompanyada d'un pla de lluita que li doni continuïtat fins a aconseguir aquests objectius, pot tenir enorme impacte en l'actual context social. Un context marcat per la imminent vaga general feminista i manifestacions del 8M, que tornaran a ser massives, i pel fet que cada vegada més treballadores i treballadors, dins i fora de Catalunya, estan traient la conclusió que davant de les promeses buides del PSOE i l'amenaça d'un govern de PP-Cs amb suport de Vox, l'única alternativa és prendre els carrers i unificar les lluites per tots els nostres drets i reivindicacions i contra totes les formes d'opressió: nacional, de gènere, de raça, de classe...

Per això és imprescindible construir un Front Únic de l'esquerra: CUP, CDRs, sindicats alternatius, les bases de ANC i Òmnium, sectors de Podem i Catalunya en Comú disposats a lluitar per la república, organitzacions feministes i estudiantils. Un front únic que desplaci als sectors de dretes que volen frenar la lluita del moviment i que li doni a aquest un programa socialista. La república catalana per la qual lluitem no és una república perquè tot segueixi igual sinó una república socialista, dels treballadors i el poble, que porti a terme un veritable alliberament nacional i social i acabi amb totes les xacres i formes d'opressió a les que avui ens sotmet el capitalisme.

Des d'Esquerra Revolucionària donem suport a la vaga del 12 de Febrer i fem una crida a organitzar una mobilització el més àmplia, contundent i massiva possible. Els dirigents de ANC i Òmnium, així com els de sindicats com la IAC, CGT, COS,... han d'unir-se també a aquesta convocatòria i posar tots els mitjans necessaris per a garantir el màxim seguiment. Alhora, cal exigir als dirigents de CCOO i UGT de Catalunya que deixin de mirar a un altre costat, trenquin amb la seva política de pactes i se sumin de manera inequívoca a la convocatòria de vaga general i a la lluita per la defensa dels drets democràtics, inclòs el reconeixement de la república per la qual va votar majoritàriament el poble de Catalunya l'1 d'octubre.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01