Derrotar el 155 i la repressió franquista amb la mobilització massiva!

La declaració de la república catalana pel parlament de Catalunya ha provocat la reacció immediata de l’Estat, el govern del PP i els seus aliats, Ciutadans i el PSOE.

L’intent de suprimir la voluntat d’un poble que es va expressar el dia 1 d’Octubre exercint el seu dret a decidir malgrat una violència policial brutal, i després d’una vaga general històrica dos dies després, és la resposta d’un Estat heretat del franquisme i dels partits que sostenen el règim del 78.

Els marxistes revolucionaris, contraris a qualsevol tipus d’opressió nacional i de classe, considerem que la lluita per la república catalana ha d’estar lligada a un programa polític i d’acció contra les retallades i l’austeritat, que trenqui amb la lògica del capitalisme i amb el domini de l’oligarquia, tant espanyola com catalana. La república catalana ha de ser del poble, dels oprimits, del jovent i dels treballadors. Per això no podem deixar aquesta república i la seva defensa en mans dels polítics burgesos del PDeCAT que velen pels interessos dels privilegiats. Lluitar per una república que defensi les aspiracions de la majoria és part de la lluita per transformar la societat, pel socialisme.

La classe treballadora ha de ser protagonista fonamental en el combat contra la repressió i per la república catalana, i per això cal que lliguem aquesta causa a una política que creï llocs de treball de qualitat amb salaris dignes, que elimini la precarietat i els desnonaments, que defensi la sanitat i l’educació públiques. Una república que acabi amb el sabotatge econòmic dels capitalistes catalans nacionalitzant la banca i les grans empreses.
Aquesta és l’única manera de conquerir la república i defensar-la, assegurant que l’enorme força de la classe obrera catalana es mobilitza per a derrotar l’ofensiva repressiva de l’Estat i del govern central.

La burgesia espanyola i la catalana, els mitjans de comunicació del sistema, tots els partits del règim del 78, la judicatura, les forces de seguretat i la monarquia s’han unit per a sotmetre la voluntat de milions de ciutadans, joves i treballadors de Catalunya. I ho fan de la forma en la qual la classe dominant espanyola enfronta situacions que amenacen l’estabilitat del seu sistema i el seu poder polític i econòmic: utilitzant la violència i la coacció de l’Estat per a assegurar l’ordre establert.

La classe dominant espanyola i catalana veuen amb terror la proclamació de la república catalana, i no és només perquè trencaria la idea de l’Espanya, una gran i lliure. Saben que aquesta conquesta del poble seria el preludi d’una lluita encara més intensa i transcendental a favor dels oprimits, contra la dominació dels capitalistes, contra l’ordre social establert i per una república socialista en Catalunya i una república socialista federal basada en la unió lliure i voluntària dels pobles i nacions que composen actualment l’Estat Espanyol. Una lluita que ja està conquerint la solidaritat activa de les masses oprimides d’Europa i de tot el món.

Visca Catalunya lliure, republicana i socialista!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01