Ja n'hi ha prou de muntatges policials!

L'1 de juny, l'Audiència Nacional feia pública la sentència contra els joves d'Altsasu. Una mostra més del caràcter franquista de l'aparell estatal i de l'ús sistemàtic de la repressió per tal d'acoquinar al jovent i la classe treballadora. Encara que l'atenció mediàtica estava posada al Congrés dels Diputats i en la caiguda de Rajoy, la sentència no ha passat desapercebuda per a ningú. El mateix dia es van organitzar nombroses mobilitzacions a diferents ciutats i pobles d'Euskal Herria, en resposta a aquesta barbaritat i per mostrar la solidaritat amb els joves.

La sentència imposa un total de 79 anys de presó per als 8 joves: 13 anys per Ohian i Iñaki; 12 per a Jokin i Adur; 9 per Jon, Aratz i Julen; i 2 per l’Ainara pels delictes d'atemptat, lesions, desordres públics i amenaces amb l'agreujant d'abús de superioritat i odi. També hauran de pagar més de 100.000 euros als Guàrdies Civils i les seves parelles per lesions i danys morals, incloent part a una asseguradora. La doble vara de mesura dels tribunals segueix macabrament  a l’actualitat. Aquest mateix dia, després de pagar 100.000 euros de fiança i després de 48 hores des del seu ingrés a la presó, l'exmarit d'Ana Mato, Jesús Sepúlveda, condemnat a 14 anys i 4 mesos per la trama Gürtel, quedava en llibertat.

L'Audiència Nacional ha rebutjat que els fets ocorreguts en un bar a les festes d'Altsasu fossin delicte de "terrorisme" i "afavorits per ETA", tal i com demanava la Fiscalia. No per això s'ha mostrat benevolència en la sentència. No obstant, l'acusació de terrorisme ha estat la raó principal del muntatge policial pel qual el judici es va dur a l'Audiència Nacional i la raó per la qual Adur, Jokin i Ohian portin 565 dies a la presó. Sense cap mena de dubte, la intensa i vergonyosa campanya de manipulació judicial i mediàtica, parlant obertament que els joves eren d'ETA i criminalitzant-los, ha estat clau per a justificar aquesta sentència.

Durant tot el procés, la suposada neutralitat del sistema judicial ha estat vulnerada una i altra vegada. La defensa dels joves ha denunciat diverses vegades aquest fet. Van recusar a la jutgessa Espejel per estar casada amb un coronel de la Guàrdia Civil, el qual posava "greument en dubte la seva imparcialitat". Finalment, ella ha estat la responsable de dictar la sentència. Les denúncies sobre les irregularitats comeses en el reconeixement no s'han tingut en compte, les proves i els testimonis presentats pels joves han estat rebutjats, comptant únicament el testimoni dels agents i de les seves parelles. Entre les proves rebutjades estava un vídeo dels fets d'aquella nit, gravat amb un mòbil i filtrat als mitjans de comunicació, que s'ha convertit en viral. S'hi pot veure amb claredat l'actitud dels veïns, dels agents i la camisa blanca impol·luta d'un d'ells.

"Lluitarem, lluitarem i lluitarem fins a aconseguir justícia"

Amb aquestes paraules responia una mare d'Altsasu a la sentència, amb una crida a continuar amb la mobilització contra aquest atropellament. L'enorme manifestació del 14 d'Abril i les nombroses mobilitzacions que s'han produït a Euskal Herria, Catalunya i a nivell estatal, continuaran amb una altra gran manifestació a Iruñea el dissabte 16 de juny.

Aquest muntatge judicial no és cap fet aïllat. Aquest mateix dia sortia a la llum una altra sentència contra quatre joves d'Errenteria i un de Beasain que, tot i rebutjant l'acusació de terrorisme, han estat sentenciats a dos anys de presó. El 6 de juny l'exsecretari general del Sindicat d'Estudiants, Tohil Delgado, serà jutjat per un altre muntatge policial en el context d'una batuda racista. Aquesta és la política de por, odi i venjança que pretén imposar aquest aparell d'Estat franquista i els partits polítics que li donen suport: plena impunitat pels feixistes d'Espanya 2000 i altres tants grups feixistes que protagonitzen agressions contra activistes d'esquerra, emigrants o homosexuals ; plena impunitat per als violadors de la Manada i altres tantes agressions masclistes. Ara bé, càstig exemplar per als que lluitem contra aquestes agressions i l'opressió sistemàtica als nostres drets.

Des Ezker Iraultzailea / Esquerra Revolucionària denunciem un cop més el criminal muntatge policial contra els joves d'Altsasu i aquesta sentència. Exigim la posada en llibertat immediata de totes les víctimes i presos polítics d'aquest aparell judicial franquista, que es derogui la Llei Mordassa i totes les lleis repressives. Tal com passava fa 40 anys, la lluita contra la repressió és la lluita contra el règim que la sustenta, que tremola de por davant la força de la classe obrera i el jovent.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01