uneteMovilmex 01
bannerafiliacion2 01


La humanitat està sent empesa cap a un carreró sense sortida. Les guerres imperialistes amb la seva reguera de destrucció i mort, la repressió contra milions de re- fugiats que arriben a Europa i són internats a camps de concentració, els atacs als nostres drets democràtics o la devastació del medi ambient... per citar només alguns exemples, mostren la barbàrie que s’estén pel planeta. Tot això al mateix temps que existeix tal abundància de riquesa i de tecnologia, de mitjans materials, que seria perfectament possible garantir una existència digna per a la majoria de la població.

Al mateix temps que aquesta realitat ens colpe- ja, els governs que accepten la lògica del capitalisme, ja siguin obertament de dretes o s’anomenin “social- demòcrates”, ens imposen una política de retallades socials brutals, atur crònic, precarietat i desigualtat sense precedents. Parlen de “democràcia” però la ve- ritat és que una minoria de privilegiats, que neden en el luxe més obscè, són els que decideixen. Li diuen de- mocràcia però realment vivim sotmesos a la dictadura del capital financer.

Sols el poble salva al poble

hoja-ir-catalaPerò la crisi del capitalisme també té un altra cara: ha colpejat la consciència de milions de treballadors i joves, impulsant una gran rebel·lió social, vagues generals i ma- nifestacions de masses desconegudes en dècades, i que han provocat un gir a l’esquerra en nombrosos països. L’aparició de noves formacions com Syriza i Podem, la irrupció de Jeremy Corbyn a Gran Bretanya, o l’ascens de Bernie Sanders als EEUU, expressen el gran poten- cial que existeix per a transformar la societat.

La classe obrera i la joventut constituïm la força més poderosa, i sense el nostre consentiment és imposible que res funcioni en la societat. Però aquesta força necesita d’una organització i un programa revolucionari. El capitalisme no es pot transformar amb bones intencions. La crua realitat demostra que la burgesia i els grans capitalistes no estan disposats a cedir de cap manera en el seu afany d’acumular benefi cis, tot i que això es faci a costa del sofriment de milions. En aquest sentit l’experiència de Grècia és alliçonadora: el poble grec va posar a Syriza al govern, va votar massivament en un referèndum contra les imposicions de la Troika, però Tsipras va girar l’esquena a tota aquesta força i va capitular davant dels grans poders econòmics. Aquesta opció no era ni molt menys la única possible. Si el go vern de Syriza s’hagués recolzat en els treballadors i la joventut, plantejant obertament mesures contundents per poder posar fi a la catàstrofe que es viu a Grècia, nacionalitzant la banca i els grans monopolis, i col·locant la riquesa de la societat sota el control democràtic del poble grec, aquest exemple hagués despertat una solidaritat immensa a Europa i a tot el món.

El que serveix per a Grècia també serveix per a l’Estat espanyol. El capitalisme no funciona sobre la base del sentit comú, la lògica o allò que és benefi ciós per a la majoria. Funciona per i per al lucre dels grans empresaris i banquers, que són els que realment controlen les palanques del poder polític i de l’Estat. Si no es trenca amb el poder d’aquesta elit privilegiada, que ningú ha votat però que decideix amb mà de ferro sobre la vida de la majoria de la població, els discursos més “progressistes” es tornen completament impotents.

La veritable democràcia no pot existir si no va acompanyada de justícia social i de igualtat.

Però una societat aixísocialista i democràtica– no caurà del cel, serà el producte de ’organització i de la lluita. Els treballadors i joves que formem part de l’ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA, que hem construït el Sindicat d’Estudiants, que participem de manera militant en el sindicalisme de classe i en els moviments socials defenent un programa anticapitalista i socialista,bcreiem que no hem de conformar-nos amb votar. Cap aritmètica parlamentària pot modifi car el pla de la burgesia catalana, espanyola i europea, que consisteix en tornar a la càrrega amb més retallades, més austeritat, més atacs als nostres drets. Si volem derrotar als capitalistes necessitem la mobilització massiva de la població, ocupant les places i els carrers, profunditzant la rebel·lió social que ha col·locat a la dreta contra les cordes en aquests anys, i transformar aquesta lluita en organización conscient en els centres d’estudi, en les empreses i fàbriques, en els nostres barris. Sols el poble salva al poble.

Anul·lació de la contrareforma laboral i de la contrareforma de les pensions. Jubilació als 60 anys amb el 100% del salari i contractes de relleu per a la joventut.

Prohibició dels desnonaments per llei. Parc d’habitatges públics amb lloguers socials, expropiant els pisos buits a mans dels bancs.

Derogació de la LOMCE, la LEC i el 3+2. Educació pública digna, democràtica i gratuïta des de infantil fi ns a la universitat.

Dret a la sanitat digna, gratuïta i universal per a tothom.

Solidaritat real i concreta amb els refugiats: ni contingents, ni camps d’internament. Derogació de la Llei d’Estrangeria i tancament dels CIEs.

Remunicipalizació dels serveis públics privatitzats, mantenint i ampliant les plantilles i respectant els drets laborals.

SMI de 1.100 euros i 35 hores setmanals sense reducció salarial.

Plens drets democràtics d’expressió, reunió i organització. Derogació de la Llei Mordassa.

Nacionalització de la banca i dels sectors estratègics de l’economia, per a rescatar a les persones i elevar el benestar de la majoria.

Pel dret a l’autodeterminació per a Catalu nya, Euskal Herria i Galiza. Per la República Socialista Federal.

Uneix-te a ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA! Pots unir-te mitjançant


 

www.izquierdarevolucionaria.net o escrivint-nos a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

CATALUNYA: Barcelona 933 248 325 · Girona 657 212 367 · Tarragona 660 721 075 • PAÍS VALENCIÀ 685 098 482

És l’hora de l’organització!

Descarrega el text en PDF

 


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01