uneteMovilmex 01
bannerafiliacion2 01


La il·legalització per part del Tribunal Suprem de la candidatura a les eleccions europees Iniciativa Internacionalista és un absolut escàndol, una retallada dràstica més dels drets democràtics que demostra fefaentment que la Llei de Partits, com s'ha explicat una vegada i una altra des de les pàgines de Militant, és un atac al conjunt de la classe treballadora a tot l'Estat.

N’hi ha prou amb mirar la llista de membres que componen aquesta candidatura per a veure-ho: Alfonso Sastre (premi nacional [espanyol] de teatre), Doris Benegas (política castellana), Josep Garganté Closa (sindicalista de la CGT), Zésar Corella Escario (polític aragonès), Ángeles Maestro Martín (exdiputada d'IU i fundadora de Corriente Roja) i Xosé Luis Mendez Ferrín (poeta gallec, proposat en 1999 per al Nobel de Literatura), Juan Ignacio Orengo (Comissió Executiva del Metall de CCOO de Sevilla), Antonio Sardá Artiles (Confederació Intersindical Canària), Gloria Pérez Berrocal (programadora de Ràdio Nacional d'Espanya i membre del Comitè de Solidaritat amb la Causa Àrab) i Alicia Pérez Herranz (actriu que, entre altres, interpreta el paper de Valentina en la sèrie «Cuentame» de TVE).

Per primera vegada s'il·legalitza una candidatura estatal formada per dirigents de diferents organitzacions als quals la burgesia denomina habitualment com "extrema esquerra". Amb els mateixos arguments podrien il·legalitzar Militant, el Sindicat d'Estudiants, el Sindicato de Obreros del Campo (SOC) i moltíssimes organitzacions més. El Tribunal Suprem, el Constitucional, l'Audiència Nacional dicten sentències a la carta sense necessitat de demostrar res. N'hi ha prou amb indicis basats en informes policials i sospites per coincidències puntuals entre persones o converses en les presons entre presos i familiars per a portar a terme mesures tan dràstiques com aquesta.

La democràcia burgesa amaga sota una pell cada vegada més fina la dictadura del gran capital. Els consells d'administració de la gran banca i el gran capital als quals la classe treballadora no tenim accés mouen els fils del govern, la justícia burgesa, la premsa burgesa i els mitjans de comunicació, l'exèrcit i la policia etc. Al Govern no li queda altre paper que el d’ésser  un Comitè Executiu al servei dels interessos de la classe dominant.  I si no és prou àgil en l'aplicació de les mesures que aquesta demanda serà atacat durament i substituït per altre més afí.

Amb l'excusa de la lluita contra el terrorisme s'ha endurit el codi penal i s'han retallat drets fonamentals com la llibertat d'associació, expressió, manifestació, etc.; drets conquistats per la classe treballadora després de la caiguda de la dictadura franquista. Aquest fenomen s'ha donat en tots els països capitalistes avançats, particularment després dels atemptats contra les torres bessones als EEUU.

La classe dominant retalla els drets democràtics conscient que s'enfronta a una època turbulenta de conflictes socials aguditzats pels efectes de la crisi econòmica, l'augment de l'atur, la pobresa, els desnonaments de famílies obreres; mentre, en l'altre extrem de la societat, es posen 220.000 milions d'euros a la disposició de la gran banca i  la patronal.

La lluita pels drets democràtics i la lluita pel socialisme és una i la mateixa lluita

Exigim al Govern del PSOE  la derogació immediata de la Llei de Partits i de totes les lleis que, amb l'excusa del terrorisme, han aprofundit la retallada dels drets democràtics.

Exigim la més àmplia llibertat d'expressió, reunió, associació i manifestació estenent-la fins i tot als cossos i forces de seguretat de l'estat.  Que entrin els drets democràtics en les casernes i es netegin d'elements feixistes.

Prou il·legalitzacions. Pel dret d'autodeterminació de les nacionalitats històriques de l'Estat espanyol. Per la unitat de la classe treballadora per sobre de fronteres nacionals. Per una Federació socialista de nacionalitats ibèriques, una federació socialista europea i mundial.

PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01